.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Recepten uit de Auvergne: een voorproefje op de streek

Ontdek de grote diversiteit van plaatselijke producten uit de Auvergne en verwen uw tafelgenoten met (een van) de volgende gerechten uit de Auvergne!

Truffade
Truffade

Kaasrecepten

De Auvergne produceert 5 AOC-kazen: Bleu d’Auvergne, Cantal, Saint-Nectaire, Fourme d’Ambert en Salers. Ga naar de Kaasroute van de Auvergne op de website (in Frans en Engels) voor een uitgebreide lijst met recepten waarin deze kazen de hoofdrol spelen.

 

Het meest beroemde kaasgerecht uit de Auvergne is ongetwijfeld de truffade. Deze stevige aardappelschotel is gegratineerd met 'tomme fraîche', een zeer jonge kaas uit de Cantal. Klik hier voor het recept van de truffade.

 

Andere traditionele recepten

Zuid-Auvergne staat bekend om de linzen, in het bijzonder de AOP-linzen uit de omgeving van Le Puy-en-Velay. Deze stevige, smakelijke linzen lenen zich uitstekend voor salades en warme schotels met zalm of worst.

Probeer gerust dit winterse recept van een linzenstoofpot met gehaktballetjes.

 

Puy linzen
Puy linzen

Andere traditionele schotels zijn de gevulde kool uit de Auvergne en de Pounti, een terrine van varkensvlees met pruimen. Bestel ze in een van de vele traditionele restaurants in de Auvergne tijdens uw vakantie!

 

De Auvergne staat bekend om de gerechten met kaas en linzen (groen in Le Puy en goud in Saint-Flour), maar vergeet niet een plaatsje vrij te houden voor het nagerecht! Wat te denken van de 'pompe aux pommes', de beroemde appeltaart uit de Auvergne?

 

Kent u nog andere traditionele gerechten uit de Auvergne? Deel ze met ons!

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums