.
ZIN IN IETS ANDERS? Ontdek onze vakantietips voor een bezoek aan de Auvergne, met z'n tweetjes of met het gezin arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Een niet te missen evenement ! Le Puy en Velay
Een niet te missen evenement ! Le Puy en Velay

Puy de lumières

Er was er eens... de verlichte kathedraal van Le Puy-en-Velay...
De monumenten van de stad Le Puy-en-Velay vormen vanaf mei 2017 de achtergrond van een lichtrevolutie in het kader van het evenement 'Puy de Lumières' (vert. Lichtpuy).
Een voorproefje van de toekomstige lichtshow waarin verschillende monumenten van de stad centraal staan.
Een niet te missen evenement!

EEN VOORPROEFJE OP DE KATHEDRAAL

 

De klank- en lichtshow 'Puy de Lumières' gaat om 7 uur 's avonds op de gevel van de kathedraal Notre-Dame.

Een voorstelling van 15 minuten die de ontwikkeling van het monument - van de bouw tot vandaag - in scène zet en de aandacht vestigt op bouwkundige motieven, schilderingen, het orgel en andere elementen. "De kathedraal wordt het toneel van een lichtspel dat het publiek meevoert naar de symbolische, historische, spirituele en poëtische facetten van dit gebouw..." verduidelijkt Gilbert Coudenne, vormgever van de show.

 

Alain Guilhot, de beroemde lichtarchitect met meer dan 3.000 werken over de wereld op zijn naam, is bij dit project betrokken als technisch adviseur: "Deze lichttaferelen zijn een lust voor het oog, voor eindeloze herhaling vatbaar vanwege de variatie aan historische feiten, de sterke en al even symbolische link naar het leven, de schoonheid en de evenementen in de stad Le Puy-en-Velay.”

 

EEN ANDERE VORM VAN STADSBEZOEK

 

Ontdek bij het vallen van de nacht de monumenten op een andere manier: de geschiedenis in beeld gebracht met licht. Een leuke wandeltip voor of na een etentje in de romantische binnenstad van Le Puy-en-Velay.


 

VANAF MEI 2017 EEN OOGVERBLINDENDE LICHTSHOW OP VIJF BIJZONDERE MONUMENTEN

 

Het evenement 'Puy de Lumières' gaat van start in mei 2017. De kathedraal, de kapel saint-Michel d'Aiguilhe, de schouwburg, het stadhuis en de kapel Saint-Alexis van het Departementsraadgebouw van de Haute-Loire vormen de achtergrond voor de uitzonderlijke lichttaferelen.

 

Elke avond een parcours van ongeveer anderhalf uur tussen de lage en de hoge stad over de geschiedenis van de stad via thema's zoals vulkanisme, stukjes geschiedenis, cultuur, bouwkundig erfgoed. En dat alles in een subliem lichtspel.

 

• De kapel Saint-Michel d'Aiguilhe roept het vulkaanvuur en de vier uitgesproken seizoenen op in de Haute-Loire.

 

• De schouwburg, in zekere zin de kunsttempel, richt zich voornamelijk op jongeren.

 

• Het gemeentehuis haalt herinneringen aan het koningsfeest 'Fête du Roi et de L'Oiseau' naar boven en geeft een internationale knipoog naar de zustersteden van Le Puy-en-Velay.

 

• De lichtshow op de kapel van de Departementsraad van de Haute-Loire neemt de toeschouwers mee in een luchtballon boven de landschappen en grondgebieden van dit opmerkelijke departement.

 

MEER INFO

 

Officiële openingsdatum:

start in mei 2017 en hele jaar :

van 6 tot 10 uur 's avonds

(tot 11 uur op 24 dec., voor de nachtmis)


gratis show, te zien vanaf de treden en de trap van de kathedraal

 

Accommodatie in de buurt

 

www.puydelumieres.fr

 

 

 

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums