.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Paardrijvakanties in de Auvergne

Ontdek de Auvergne vanuit het zadel... te paard! In een rit van drie uur draaft en stapt u van dalen naar bergkammen, langs meren en rivieren, van ruig terrein naar graslanden op hoogvlaktes. De ongerepte Auvergne wordt ineens heel toegankelijk! Maak een tocht door de bergen van de Sancy en de Cantal, naar de toppen van de Puy Sancy en de Puy Mary. Of stap rustig langs de vulkanen van de Chaîne des Puys of in de Haute-Loire. Er is meer dan genoeg te ontdekken!

Centra voor paardrijvakanties

Keuze te over in de Auvergne voor uw komende paardrijvakantie. Bekijk deze paardencentra die tochten (al dan niet met begeleiding) organiseren, accommodatie en speciale arrangementen verstrekken.

 

Lac Bleu...Haute-Loire

Vindt u deze foto leuk ?

Lac Bleu...Haute-Loire

Cantal

De Ferme Equestre Cheval Découverte organiseert ruitertochten van een week of weekend in de Cantal voor volwassenen of gezinnen, en speciale tienervakanties.

 

Nog steeds in de Cantal: Village Equi Nature verhuurt volledig uitgeruste chalets en organiseert ritten te paard voor elk niveau, van beginners tot ervaren ruiters.

 

Haute-Loire

Domaine de Viaye, bij Le Puy-en-Velay, organiseert in de zomer vanuit een prachtig gerenoveerde boerderij met chambres d'hôte in de Haute-Loire trektochten, een combinatie van culturele en sportieve activiteiten.

 

In het ruige dal van de Loire maakt u dankzij de manege Ecuries de l'Aventure het hele jaar door ritten van een uur, een halve of hele dag, een weekend, 4 dagen of 1 week met begeleiding. Ontdek de bergen van de Mézenc en de Meygal tijdens een kampeerweekend onder de sterrenhemel.

 

De Gorges de l'Allier vormen de achtergrond voor de ruitertochten van de Ecuries Langeadoises: rijlessen of ritjes van een dag of weekend.

 

Paardrijden bij de Chaîne des Puys

Vindt u deze foto leuk ?

Paardrijden bij de Chaîne des Puys

Puy-de-Dôme

Er zijn diverse centra voor ruiters en paardenliefhebbers in de bergen van de Sancy: Sancy Cheval neemt u mee op een tocht met begeleiding door natuurreservaat Vallée de la Fontaine. De Ferme Equestre de Berthaire in Besse en de Ecuries de la Dordogne in Le Mont-Dore geven u graag een stukje van hun liefde voor paardrijden mee tijdens een rit in het hart van de vulkanen en langs de meren van het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen.

 

Ranch'o'Palles, in de Combrailles aan de westkant van de vulkanen van de Chaîne des Puys, straalt een cowboysfeer uit. De nabijgelegen Ecuries de Fontvieille organiseren trektochten met accommodatie en paardenshows van het gezelschap 'Les Hipponautes.MM'.

 

Ten slotte nodigt de paardenboerderij van Chantaigut, tussen de bossen en hoogvlaktes van de Livradois-Forez, u uit voor een spannende rit, voor beginners of ervaren ruiters.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums