.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Over de witte vlaktes met een sneeuwscooter

Lekker wegscheuren over de witte vlaktes van de Auvergne met een sneeuwscooter!

Wil je eens op een andere manier profiteren van de sneeuw ? Denk dan eens aan een tocht met een sneeuwscooter. Je kunt over een besneeuwde vulkaan glijden met een begeleider voor meer zekerheid.

Sneeuwscooter
Sneeuwscooter

En deze activiteit wordt u geboden door het wintersport oord Le Lioran in het departement Cantal. Een locale specialist, Francis Laporte, bidet deze mogelijkheden al sinds 6 jaar en heft hiermee dus veel ervaring. Zelfs een beginner neemt hier geen enkel risico.

 

Net na sluitingstijd maak je eenafspraak onder aan de skipistes voor een 1 uur durende onvergetelijke tocht. Voor elk niveau bestaan er mogelijkheden en speciaal bestudeerde tochten.. Maar het blijft oppassen voor boomwortels, takken, rotsen of ander verrassingen !

En ga niet te snel, zeker in het begin. Goed warm aangekleed en een helm op je hoofd ; daarbij komt dat de handvaten van de scooter verwarmd zijn !

Wat een plezier tijdens zo’n avondlijke tocht. Een magisch gevoel en zeker als je het bij een heldere manenschijn kunt doen !

En tijdens de tocht stoppen we natuurlijk even voor een lekker hapje in een « buron » (kleine, stenen berghut waar zomers nog plaatselijk kaas gemaakt wordt op een ambachtelijke manier.


Meer informatie

  • Van alf december tot half maart
    Tochten van 1 uur: Vertrek, elke dag, om 18, 19 en 20 uur
    Voorwaarden : minimumleeftijd 18 jaar en in bezit van een rijbewijs.

  • Lioran Sport

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums