.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Vliegvissen op de Santoire
Vliegvissen op de Santoire

Op visvakantie in de Auvergne

De Auvergne is een waar paradijs voor hengelaars, dankzij de unieke landschappen, het kwaliteitswater en de rijke visstand. Ontdek de meren en rivieren van de Auvergne: forel, karper, baars, snoek, wilde zalm, rivierkreeft, enz.

Iedereen komt aan zijn trekken in de Auvergne, hengelaars met jarenlange viservaring en degenen die zich net interesseren voor deze sport. Vakmensen uit de hengelsportwereld, visgidsen, staan afhankelijk van uw behoeften tot uw beschikking voor introductielessen of lessen voor gevorderden, of alleen maar om u de beste stekken te wijzen!

 

Vliegvissen op de Sioule
Vliegvissen op de Sioule

Visstekken in de Auvergne

De Sioule is een van de mooiste rivieren van de Auvergne en leent zich perfect voor de hengelsport. De rivier, rijk aan forel, ontspringt in de vulkanen en vloeit 170 kilometer verder samen met de rivier de Allier. De ongerepte landschappen trekken vliegvissers en andere natuurliefhebbers.

 

In de Cantal kunt u in het viscentrum Lastioulles lessen volgen, materiaal huren, aas, visvergunning en plattegronden kopen. Dit centrum stelt zes visvijvers en meertjes ter beschikking waar u het hele jaar door op snoek, baars, forel, karper en witvis kunt vissen.

 

Domaine de Veirières en de meren van Roussillou, Estives en Graves zijn visreservaten die bij vliegvissers bekend staan om de kwaliteit de meer- en beekforellen.

Aan het meer Saint-Etienne-Cantalès worden op de campings Puech des Ouilhes en Rives du Lac visexcursies en andere activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.
En dan is er nog de visgîte Grand Val, bij het meer van Gabarit-Grandval, waar vissende tieners speciale aandacht krijgen.

 

In de Haute-Loire, op 20 kilometer ten zuiden van Le Puy-en-Velay, vindt u ontspanning en buitenactiviteiten voor hengelaars aan het meer Bouchet.

In het noorden van de Auvergne is langs de rivieren in het departement de Allier een tocht uitgezet voor wandelaars die ook graag vissen: de Rando Fishing.

 

Auvergne – paradijs voor vliegvissers
Auvergne – paradijs voor vliegvissers

Visvergunning

Iedere visser, ook de amateur die - al is het maar een uurtje - een hengeltje wil uitwerpen, dient in bezit te zijn van een geldige visvergunning. Bij aankoop van deze visvergunning wordt u automatisch lid van de plaatselijke hengelsportvereniging. Koop uw visvergunning op www.cartedepeche.fr. Kies de hengelsportvereniging van de gemeente waar u gaat vissen. Er zijn diverse soorten vergunningen vanaf € 10 (voor 1 dag, 1 of 2 weken of langer). Kies de kaart die het meest overeenkomt met uw wensen.
Voor privémeren gelden speciale visvergunningen. Let op borden op de oevers om te zien waar deze kaart wordt verstrekt.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums