.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Op vakantie in Sainte Sigolene

Sainte Sigolene is een gemeente in het Franse Haute-Loire departement in de regio Auvergne. Het is gelegen in zuid-centraal Frankrijk op 35 kilometer afstand van Le Puy-en-Velay, de hoofdstad van dit departement. Verder is de gemeente 426 kilometer van Parijs en ongeveer 95 kilometer van de prachtige oude stad Lyon verwijderd. Net zoals het Haute-Loire departement in de regio Auvergne biedt Sainte Sigolène veel natuurlijk schoon die uw hart en geest kunnen verblijden.

Sainte Sigolène, een paradijs voor vissers
Sainte Sigolène, een paradijs voor vissers

De beschermde en veelzijdige natuur bestaat uit honderden hectare bossen waar u kunt wandelen of bijvoorbeeld bessen en paddenstoelen plukken. Er zijn tien gemarkeerde wandelroutes met tientallen kilometers bewegwijzerde paden. Zo kunt u bijvoorbeeld de paden Gateway Tour, Étang du Villard en de View of Sainte te voet, te paard of op de mountainbike afleggen. Verder is de gemeente Sainte Sigolène een paradijs voor vissers. De Semène en de vijver in het park Étang du Villard zijn voor u beschikbaar om te genieten van de geneugte van het vissen. Vooral de grote verscheidenheid aan vissen zullen de liefhebbers aanspreken. De rustige en mooie omgeving maken het vissen daarnaast natuurlijk leuk voor iedereen.

 

Bezoek het historische museum en het huis van de 'béate' in Sainte Sigolene

Op initiatief van de historische vereniging van Sainte Sigolene werd in 1992 het museum 'Factory' opgericht. In dit levende museum werkt een team van voormalige passementiers. Een passementier is iemand die afsnijdsels gemaakt van goud, zilver, zijde, enz. maakt en verkoopt. In een voormalige sjaalproductie werkplaats zullen vrijwilligers u de evolutie van het weven van het jaar 1650 tot aan vandaag laten zien. Hier ziet u hoe de weefgetouwen geleidelijk werden vervangen door de eerste machines voor kunststof. Aan het einde van de tour wordt een film getoond over de geschiedenis van het land en krijgt u virtueel de meeste moderne fabrieken te zien.

 

Verder wordt de stad gekenmerkt door het bestaan van het huis van de 'béate', ofwel 'gelukzalige'. Het fenomeen was ontstaan rond het jaar 1670 voor de opvoeding van de jeugd van het dorp. Half religieus half seculier waren de gelukzalige meisjes verantwoordelijk voor het leren lezen, rekenen, schrijven, soms naaien en voor het maken van kantwerk en de catechismus. Een catechismus is een godsdienstig leer- en lesboek. Zij bezochten de zieken en deelde lief en leed met het dorp. Ter nagedachtenis aan deze meisjes die toegewijd waren aan God werken ze in Sainte Sigolene sinds 1997 aan het herstel van dit huis. Zo is de vloer identiek herbouwd en uw gastheer zal u anekdotes over het dorp vertellen.

 

Meer informatie

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums