.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Op vakantie in Puy de Dome

Puy de Dome is een departement in de regio Auvergne in het hart van Frankrijk. Het is vernoemd naar de beroemde slapende vulkaan Puy de Dôme. De Puy de Dôme regio heeft een zeer divers landschap voor uitstapjes in de frisse lucht. De combinatie van bergen, meren, bossen, middeleeuwse dorpjes en mooie kastelen bieden een veelheid aan activiteiten.

Livradois-Forez in Puy-de-Dôme
Livradois-Forez in Puy-de-Dôme

In het westen van de Puy de Dome in de regio Auvergne zijn de uitgedoofde vulkanen Monts Dore en Monts Dome te vinden. Dit bergachtige landschap biedt prachtige mogelijkheden om te wandelen, klimmen en paardrijden. In het midden van het departement vindt u de mooie valleien van de Allier en de Dore. Dit is zeer vruchtbaar land met boomgaarden, boerderijen en wijngaarden. In het zuidoosten zijn de Monts du Forez en de Monts du Livradois. Dit zijn wilde, afgelegen gebieden in één van Frankrijks dunst bevolkte streken. Daarnaast wordt de natuurlijke geest van de Auvergne bewaard in twee van Frankrijks grootste regionale natuurparken: het Parc des Volcans en het Parc Livradois-Forez. Zo kunt u genieten van een grote verscheidenheid aan natuur in de Puy de Dome.

 

 

De vulkaan Puy de Dôme in de regio Auvergne

De vulkaan Puy de Dôme is een van de meest bezochte plekken in de Auvergne. Ieder jaar trekt deze vulkaan bijna 500.000 bezoekers. De Puy de Dôme is een grote lava koepel en één van de jongste vulkanen in de Chaîne des Puys regio. Deze keten van vulkanen bestaat uit slakkenkegels en lavakoepels en is ver van de rand van een tektonische plaat verwijderd. De Puy de Dôme is ongeveer 10 kilometer van Clermont-Ferrand vandaan.


De Puy de Dôme en de Puy de Pariou
De Puy de Dôme en de Puy de Pariou
In recentere tijden diende deze plek als de legendarische aankomstplek van de Tour de France. Echter zal door de aanleg van de toeristische tandradspoorweg en door de smalle, gekronkelde weg de Tour de France nooit meer terugkeren naar deze plek. De weg is tegenwoordig alleen open voor fietsers tijdens zeer beperkte perioden. Zo worden er elk jaar 2 of 3 speciale evenementen voor fietsers georganiseerd. Verder is deze plek bekend voor paragliding. Vanaf de top kunt u genieten van een uitgestrekt uitzicht op de Chaîne des Puys en Clermont-Ferrand. Het Romeinse voetpad Le Sentier des Muletiers leidt tot de tempel van Mercurius. U kunt via deze weg omhoog wandelen of de toerischte tandradbaan Panoramique des Dômes nemen. Wandelaars kunnen de Puy de Dome ook met het voetpad aan de noordzijde bereiken. Deze loopt langs de Nid de la Poule krater.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums