.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Op vakantie in Frankrijk in de Auvergne

Vakantiewoningen in Frankrijk met zwembad huren is een optie als u binnenkort op vakantie in Frankrijk gaat. In totaal heeft Frankrijk 27 regio's waar u tijdens u vakantie kunt verblijven. De Auvergne is één van deze regio's dat een prachtig gebied in het midden van Frankrijk beslaat. In het zuiden grenst de regio aan de streken Rouergue en Causses, in het noorden aan de Bourbonnais, in het oosten aan de Lyonnais en Ardèche en in het westen aan de streken Quercy en Limousin.

Verder bestaat de regio uit 4 departementen: Allier, Puy de Dome, Cantal en Haute Loire. Als u op vakantie in Frankrijk vele verschillende landschappen en veel contrasten wilt aantreffen dan is de Auvergne regio de perfecte bestemming. De Auvergne is namelijk één van de dunst bevolkte streken van Frankrijk waardoor er dus veel ruimte en natuur te vinden is.

 

Meren in Auvergne
Meren in Auvergne

Bergen en rivieren

Het oostelijk deel van de regio Auvergne beslaat de oude Centraal Massief bergketen. Samen bevatten de Monts Dore en de Chaîne des Puys 80 slapende vulkanen. De Puy de Dôme is de hoogste vulkaan in de regio met een hoogte van 1.465 meter. Verder zijn er in dit gebied talrijke rivieren, prachtige vulkanische meren en dichte bossen voor als u op vakantie in Frankrijk van de natuur en rust wilt genieten. Twee grote rivieren in Auvergne zijn de rivier de Loire en de rivier de Allier. In de loop der jaren heeft de Allier de zogenaamde Allier kloven gecreëerd. Hierdoor kunt u op de rivier raften of kano-kajakken onder begeleiding. Ook kunt u de oevers met de fiets, mountainbike of te voet verkennen. Als u hiervoor kiest moet u er wel voor zorgen dat u de beschermde flora en fauna niet verstoort. De Auvergne heeft ongeveer 50 zoetwater vijvers en meren. Sommige zijn hoog in de bergen gelegen en hebben een vulkanische oorsprong. Het Guery meer is het hoogste meer in de Auvergne.

 

Vakantiewoningen in Auvergne met zwembad huren
Vakantiewoningen in Auvergne met zwembad huren

Bijzonder plaatsen in de regio Auvergne

Vakantiewoningen in Frankrijk met zwembad kunt u bijvoorbeeld huren in de hoofdstad Clermont Ferrand. Deze stad in de regio Auvergne is deels gebouwd op een vulkanische heuvel. Het biedt verschillende musea, een prachtige kathedraal en een basiliek genaamd de Notre Dame du Port. Deze kathedraal maakt deel uit van het werelderfgoed van UNESCO. Daarnaast is Aurillac, de hoofdstad van het departement Cantal, het meest ongerepte gebied in de Auvergne. Dit plaatsje is gelegen aan de voet van de Cantal bergen en is gebouwd op de oever van de rivier de Jordanne.

 

 

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums