.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Op ontdekking naar de ambachtelijke messenmakers...

Al sinds de 15de eeuw is Thiers, een middeleeuwse stad in de Puy-de-Dôme in de regio Auvergne, vermaard om zijn messenindustrie. De onstuimige loop van de Durolle ligt aan oorsprong van de messenmakerij in de Auvergne. Deze bergrivier maakte de installatie van "rouets" mogelijk, molens die dienden om de messenlemmeten te slijpen.

Maak kennis met het verbazingwekkende erfgoed van de messenmakers van de Auvergne en ga op ontdekking uit naar de talrijke ambachtslui. Zij zullen u de verschillende manieren voor de vervaardiging van een mes uitleggen, een subtiele mix van nieuwe technieken en respect voor de kwaliteit en de knowhow.

 

Bezoek de talrijke werkplaatsen om de ambachten van de messenmakerij te leren kennen: de messenslijper, de bewerker, de plaatser, de polijster. De ambachtslui zullen u hun collecties met zowel oude stukken als hedendaagse creaties laten zien.

 

Musée de la Coutellerie

Vindt u deze foto leuk ?

Musée de la Coutellerie

Het Musée de la Coutellerie (museum), een echte herinnering aan zeven eeuwen messenmakerserfgoed

Het Musée de la Coutellerie van Thiers is met zijn tentoonstellingszalen en werkplaatsen voor de vervaardiging van kunstzinnige messen een unieke plaats in Frankrijk en Europa. Het museum bevindt zich in de middeleeuwse buurt en biedt u de mogelijkheid om de oorsprong, de sociale geschiedenis en de traditie van een techniek en knowhow die typisch zijn voor de Auvergne, te doen herleven. Maak kennis met een verbazingwekkende collectie messen uit Thiers en van elders, van de 16de eeuw tot vandaag.
Dankzij de talrijke werkplaatsen in het museum kunt u een speciaal moment van uitwisseling met de ambachtslui delen. Observeer de technieken voor de vervaardiging van kostbare messen, dolken en ander snijgerei.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums