.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Op avontuur in de Allier : te voet, op de fiets, te paard en per kano

Met zijn licht glooiende landschappen en het uitgebreide netwerk van kleine, schilderachtige wegen, landweggetjes, kronkelende riviertjes is de Allier een prachtige omgeving voor tochten, te voet, te paard of per kano met het hele gezin. Laat u voor een paar dagen verrassen door de rijkdom van het natuurlijke en culturele erfgoed van dit departement van de Auvergne!

Wandeltochten

De Allier is een droom voor alle wandelaars. Het landschap is perfect voor wandelingen, de wandelaar trekt hier voorzichtig door de vlakke weiden van de Sologne, de licht glooiende landschappen, de schilderachtige heuvels en biedt kronkelende routes die de schaduwrijke Sioule, Bouble, Besbre en vele andere riviertjes volgen. Volg de tradities: in Villefranche-d'Allier staat de kerk Saint-Jacques-le-Majeur op een van de routes die leiden naar Santiago de Compostella; de wandelroute "randonnée des maîtres sonneurs" tussen de Berry en de Bourbonnais, van Nohant naar Huriel volgt de initiatieroute van de doedelzakspelers die door George Sand beschreven worden in haar roman "les Maîtres Sonneurs".

 

Forêt de Tronçais
Forêt de Tronçais

De Allier op de fiets

De Allier is ideaal voor de fietser : op de kleine landweggetjes, in een groene omgeving vol kastelen en herenhuizen fiets u rustig voort. Om niets te missen van de bezienswaardigheden onderweg is er een onmisbare gids, "l'Allier à vélo". Ook op de ATB- fiets rijdt u hier eenvoudig rond en er zijn een aantal routes die de omweg waard zijn. De FFCT (fédération Française de cyclotourisme) fietscentra zoals Le Vert Plateau of de basis van de Monts de la Madeleine wachten op U.

 

Te paard  door de Allier

"Te paard" is een natuurlijke manier om de landschappen te ontdekken: de Allier biedt vele bossen en in de bergen van de Bourbonnais maar ook in weidelandschappen voelen paarden zich thuis! Vele clubs floreren hier, voor het grootste genoegen van vele paardrijders.


De Sioule
De Sioule

Per kano

En waarom geen tocht over de rivier? De kano is een ideale manier om in de schaduw van de bomen de kronkelingen van de rivier te verkennen: de wilde Allier of de rustige Sioule, maar ook het dal van de Cher: de keuze is ruim en de routes zijn volledig uitgerust.

 

De Loge des Gardes

De Loge des Gardes, een klein skioord in de winter, ontvangt in de zomer beoefenaars van nieuwe glijsporten. Kart, quad, 4x4, luchtballonnen, paragliding, ...... keuze genoeg.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums