.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Op avontuur in de mooiste boomhutten!
Op avontuur in de mooiste boomhutten!

Onze Top 8 van boomhutten,
voor een nacht in de toppen van de Auvergne

Robinson Crusoë spelen met het gezin of samen, er een paar dagen compleet tussenuit knijpen, de band met de natuur aantrekken, de Auvergne biedt een ruime keuze uit originele onderkomens, in het bijzonder boomhutten tussen het gebladerte. Bekijk onze selectie en ga het avontuur aan!

Gîte entre ciel et terre

Vakantiewoning 'Entre Ciel et Terre'

In het hart van de Allier, op enkele kilometers van het wijngebied van Saint-Pourçain en Charroux (Mooiste Dorp van Frankrijk), beleef je in de vakantiewoning 'Entre Ciel et Terre' een super romantische vakantie aan de rand van een meertje. Geen water, geen elektriciteit, maar wel: dineren bij kaarslicht! Geniet van deze intimiteit in een boomkruin, pure sensatie!

 

boomhut van de Auberge de la Tomette

De Auberge de la Tomette, verscholen tussen de Cantaalse kastanjebomen op 25 kilometer ten zuiden van Aurillac, is een ideale uitvalsbasis voor een fijne vakantie: een boomrijk park met verwarmd zwembad en ontspanningsruimte. Nieuw in 2016: de herberg heeft een boomhut voor 4 personen gebouwd in het hart van het park, om volop van de natuur te genieten met behoud van de services van de herberg. Last van hoogtevrees maar toch op zoek naar origineel? Huur dan de woonwagen, plaats voor 2 personen
La Cabane de l’Auberge de la Tomette

 

Les Cabanes des Combrailles

boomhutten van de Combrailles

Een echt boomhuttendorp! Niet minder dan 8 boomhutten en 2 houten chalets in het hart van de Combrailles, in Saint-Gervais-d'Auvergne voor een avontuurlijke (gezins)vakantie. Bij deze ecologische accommodatie voor 2 tot 6 personen zit de toegang tot de 'Bain des Combrailles' inbegrepen: een vat water, verwarmd met een houtkachel. Verrukkelijk ontspannen na een dag wandelen! Dus, wat wil je? Vissershut of piratenhut in de vorm van een boot?

 

boomhutten van de Marodier

Uil of eekhoorn? Avontuur met het gezin of uitstapje met z'n tweetjes? Deze twee boomhutten in het Natuurpark Livradois-Forez zijn ontworpen in totaal respect voor het milieu, met ter plekke verworven bouwmateriaal. Ze vormen een ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie in de buurt van het meer van Aubusson-d'Auvergne, de Thiers en de bergtoppen van de Livradois
Les Cabanes du Marodier
Natura Tazenat

Natura Tazenat

Op twee grote stappen afstand van de Gour du Tazenat, vulkanisch meer waar gezwommen kan worden en aan watersportactiviteiten wordt gedaan, staan 5 unieke, zeer originele boomhutten, midden in de natuur, voor een onvergetelijke avontuurlijke vakantie. Er is geen water en geen elektriciteit, maar wel een nordic bad en diverse workshops over welzijn en wilde planten plukken voor beginners. Je stimuleert je zintuigen en doet er genoeg energie op om er weer lang tegen te kunnen.

Cosy Camp

Een hut, lodges, safaritenten... deze camping is anders dan andere campings en ligt enkele kilometers ten noorden van Le Puy-en-Velay in Chamalières-sur-Loire, aan de Jacobsweg (Via Podensis). Prachtig verscholen in de kloven van de Loire, een uitzonderlijke aandacht voor deze kostbare omgeving tot aan de parkeerplaats toe, die buiten de camping ligt, voor een volkomen natuurlijke sfeer. Cosy Camp zet zich met hart en ziel in voor de natuur en heeft enorme tuinen. De camping heeft zelfs een vogelreservaatlabel van de Franse Vogelbescherming (LPO).

Cosy Camp
Gîte entre ciel et terre

Vliegen met de vogels

Christian Moullec is een baanbreker: hij vliegt in een ulv met de vogels. Bij hem kun je je inschrijven voor vaarten met zijn ganzen in ulv of luchtballon. En om de droom nog even te laten duren, kun je een van zijn drie hutten voor 3 tot 7 personen huren, in Saint-Simon, op enkele kilometers van Aurillac. Gegarandeerd een unieke ervaring!

boomhutten tussen de Vulkanen

In La Tour-d'Auvergne, in het hart van het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne, staan 5 boomhutten op een hoogte van 5 tot 12 meter van de grond. Een onvergetelijk avontuur voor een weekendje uit met z'n tweeën of voor een vakantie met het gezin. Zowel 's zomers als 's winters zit je in een ideale omgeving voor buitenactiviteiten in de natuur: sneeuwschoen- of wandeltochten, zwemmen in La Tour-d'Auvergne, (Blauwe Vlag)…
La cabane des volcans

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums