.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Puy de Pariou
Puy de Pariou

Ontdek de klassiekers van de Auvergne

Bent u verknocht aan Frankrijk maar hebt u nog niet alle geheimen van dit prachtige land ontdekt? Dan zou u eens kunnen overwegen om op verkenningstocht te gaan in de Auvergne. Deze regio kenmerkt zich door zijn uitgestrekte landschappen, betoverende rivieren en robuuste vulkanische gebergtes. Met zijn klassieke middeleeuwse kastelen en romaanse kerken, is de Auvergne het best bewaarde geheim van Frankrijk. We willen niet gelijk alle geheimen verklappen, maar een aantal typische Auvergne klassiekers kunnen we u niet onthouden.

Verrassende uitzichten: Puy de Dôme

Ten noorden van Clermont-Ferrand, de hoofdstad van de regio Auvergne, treft u het grootste natuurreservaat van Frankrijk. U kunt er genieten van prachtige uitzichten op vulkanische bergketens. Bezoek de top van de bekende vulkaan Puy-de-Dôme en ervaar de mystiek van het vulkanische landschap. De Auvergne is door zijn uitgestrektheid en onbedorvenheid, een gebied wat zich bij uitstek leent voor wandelen, kanoën, paragliding en raften.

 

Clermont-Ferrand
Clermont-Ferrand

Kerken en Kastelen

Er zijn honderden kerken en kastelen te ontdekken in de Auvergne. In Clermont-Ferrand waant u zich aan de voet van de Basilique Notre-Dame-du-Port weer in oude tijden. Het is een van de belangrijkste romaanse kerken uit de twaalfde eeuw. Let u vooral op de twee ridders, die symbool staan voor gulheid en hebzucht. Als u toch in Clermont-Ferrand bent, neem dan ook eens een kijkje in de Cathedrale de Notre-Dame-de-l'Assomption. U maakt dan namelijk een sprong van honderd jaar en beleeft de sierlijke lijnen van de 13de eeuwse Gothiek. Deze Kathedraal is opgetrokken uit donker lavasteen, wat een unieke uitstraling heeft. Het is een van de klassiekers in Auvergne die u gezien moet hebben.

 

Gezellige stadjes

Moulins - Allier - Auvergne
Moulins - Allier - Auvergne

Wilt u lekker op het terras genieten van als het moois dat Frankrijk te bieden heeft, bezoek dan eens het stadje Moulins. Op de Place d'Allier kun je prima van een mooi glas wijn genieten voordat je de Cathedrale Notre Dame gaat bezoeken. Vergeet ook niet het stadje Vichy aan te doen. Naast het zien van cultureel erfgoed, kunt u er heerlijk ontspannen in een van de vele kuuroorden. Bijvoorbeeld in het Centre Thermal des Dômes. U kunt hier uw lichaam laten verzorgen met behulp van natuurlijk warm bronwater.

 

Dit is slechts een greep uit de vele Auvergne klassiekers die de streek biedt. Er is van alles mogelijk en het hangt van uw smaak af hoe u de Auvergne wil gaan ontdekken. Veel plezier.

 

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums