.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Noordse activiteiten in de Auvergne met Frédéric Echavidre

Frédéric Echavidre heeft veel gereisd: Japan, Canada, Estland... Volgens hem is de Auvergne de beste regio in Frankrijk om aan noordse activiteiten te doen. Deze instructeur in noords skiën en voormalige topsporter legt ons uit wat de voordelen zijn van het beoefenen van de noordse activiteiten in de Auvergne. Recreatieve activiteiten die in gezinsverband of samen met vrienden gedaan kunnen worden, voor sportieve en gezellige dagen.

Frédéric Echavidre - Instructeur in noords skiën
Frédéric Echavidre - Instructeur in noords ...

Noordse activiteiten voor alle smaken

"Langlaufen is de belangrijkste noordse activiteit in de Auvergne. Maar biatlon is aan een opmars bezig, net als de nordic skier cross. Deze activiteit vereist echter de aanwezigheid van een nordic ski park.
Ook tochten met sneeuwschoenen worden zeer op prijs gesteld. Deze activiteit biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de wintersporten, en tegelijkertijd van prachtige landschappen te genieten. Ook de "raid nordique" (meerdaagse skitochten) en de "randonnée nordique" (skitochten in de ongerepte natuur) zijn in volle ontwikkeling. De Auvergne biedt een terrein dat uitstekend geschikt is voor deze tochten met landkaarten en kompassen.
Naast deze klassieke activiteiten zijn er ook nog het skispringen, dankzij een aangelegde skischans, tochten met sledehonden of skijöring." (zich door een paard laten voorttrekken op ski's)

Guéry
Guéry

Waarom noordse activiteiten in de Auvergne?

"De reliëfvormen van de Auvergne lenen er zich uitstekend toe, met grote open plekken en hoogvlakten. Voor mij is dit één van de mooiste regio's voor noordse activiteiten. De landschappen zijn prachtig en u kunt er genieten van overweldigende vergezichten rondom.
De pistes zijn bijzonder vlot bereikbaar. Bovendien heeft de Auvergne een centrale ligging in Frankrijk. De wintersportliefhebbers komen bijgevolg van overal om de imposante en wisselende decors te ontdekken, die uit kraters, sparren, laagvlakten, enz. bestaan. In de Auvergne ben je niet ingesloten door een bos. Een tocht van niet langer dan een uur is genoeg om vier keer van gebied te veranderen!
De Auvergne, een stukje Noorwegen in Frankrijk. Voor prijzen die meer dan schappelijk zijn, wordt u één met de natuur, tijdens vakanties die voor welzijn en herbronning zorgen."

 

Frederic Echavidre

Instructeur in noords skiën, voormalige topskiër


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums