.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Nieuwe vormen van skiën in de Auvergne met Amélie Leclerc

Amélie Leclerc, een toegewijde bezielster van de pistes en de sneeuwparken van de Auvergne, is verzot op de nieuwe vormen van skiën. Ze waardeert de bijzonderheden van de regio met betrekking tot deze opkomende activiteiten (snowkiten, freeriden, speed riding…). Ze vertelt ons wat meer over haar voorkeur.

Amélie Leclerc - Nieuwe sneeuw sportliefhebber
Amélie Leclerc - Nieuwe sneeuw sportliefhebber

Het moeilijkste is kiezen!

"De Auvergne heeft het geluk om over reliëfvormen en infrastructuren te beschikken die het mogelijk maken om een brede waaier van "nieuwe vormen van skiën" te beoefenen: snowboarden, freestylen, speed riding, snowscoot (twee wereldkampioenen, de ene in het freestylen en de andere in de afdaling, zijn afkomstig uit de Auvergne!) …
Door de aanleg van drie sneeuwparken, één in elk skioord in de Auvergne, heeft het freestylen zich kunnen ontwikkelen.
Wilt u buiten het formele kader skiën, probeer het freeriden dan eens! Deze sport wordt vooral in de Monts du Cantal (gebergte) en het Massif du Sancy (massief) beoefend.
Speed riding, een recentere sporttak, is een knappe mix van skiën, parapenten en parachutespringen: op eigen risico!
Ik raad u ook aan om het snowkiten eens uit te proberen, de tegenhanger van het kitesurfen voor de wintersporten. Deze sporttak is redelijk algemeen verspreid in het Massif du Mézenc (massief), in de Haute-Loire."

 

Super Besse
Super Besse

Skioorden op mensenmaat, aangelegde skipistes

"Buiten de schoolvakantieperiodes zijn de pistes van de Auvergne ideaal om kennis te maken met de nieuwe vormen van skiën. Om aan freeriden te doen, zijn ze trouwens bijzonder vlot bereikbaar. Bovendien moeten de sneeuwparken van de Auvergne niet onderdoen voor die van andere regio's. "

 

Amélie Leclerc

Nieuwe sneeuw sportliefhebber


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums