.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Le Lioran
Le Lioran

Nieuwe investeringen in de wintersport

Denk eens aan een andere streek voor uw wintervakantie : de Auvergne
Super-Besse
Super-Besse

Nieuws uit de ski-oorden :

Een nieuw ski tapijt voor beginners in Super-Besse (zuidkant van het Sancy gebergte). Een nieuwe skilift heeft de oude lift van Les Longes vervangen in Le Mont Dore (noordkant van het Sancy gebergte). Sneeuwmachines (voor het maken van kunstmatige sneeuw – in geval dat de natuursneeuw niet aanwezig zou zijn) zijn er ook en tevens in het iets zuidelijker gelegen Le Lioran. In dit oord is hiervoor een speciaal waterbassin aangelegt. Sommige pistes zijn er verbreed voor een beter comfort en meer skiplezier. In le Mont-Dore zijn de pistes beter voorbereidt zodat de sneeuw langer blijft liggen. En in Le Lioran bestaat er een zeer grote parkeerplaats voor de drukke vakantie periodes.


Wat is er zo te doen ?

Super-Besse biedt de « Fantasy slee » : meer dan 3 km lang glijplezier ! Er staat zelfs een radar om te gehaalde snelheid te meten. En dan zijn er verschillende leuke momenten rond allerlei glij sporten.

Super-Besse en Le Mont-Dore bieden tevens een nieuw ski abonnement van  5 x 4 uur, te gebruiken tijdens het seizoen 2011/2012.

Wilt u wat anders doen doen skiën en glijden, en andere aspekten ontdekken van het Sancy berg massief, volg dan de « Virées du Sancy » en hun gidsen om samen een aantal originele ontdekkingen  te doen.

In het uiterste zuid-oosten van de Auvergne hebt u het wintersport oord Les Estables met een park waar u sledehonden kunt bewonderen. Hoe wordt zo’n hondenslee voorbereidt en er bestaan mogelijkheden om prachtie tochten te maken op de berg le Mézenc met b.v. www.marzoenature.com


Guéry
Guéry

Ook aan de kinderen wordt gedacht :

Onder het label « Familles Plus Montagne, biedt men in le Mont-Dore en in Super-Besse gevarieerde aktiviteiten zoals de « Petits princes de la glisse » die plaatsvinden tussen 2 januari en 3 fébruari in le Mont-Dore en tussen 22 en 27 januari  in Super-Besse. Elke week nodigt Tibou (de mascotte van de Sancy) de  « Petits Princes »uit in zijn dorp en biedt aktiviteiten voor de kleintjes tussen 3 en 6 jaar.

 

In het langlauf gebied :

De « domaines nordiques d’Auvergne » lid van « Montagnes Massif Central » bieden  2 nieuwe abonnementen : de Nordic pass Massif central voor jongeren tussen 17 en 25 jaar (€ 50) en de « Pass ma tribu » (bij meer dan 4 personen is er een gratis – er moet minstens 1 volwassene bij zijn).

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums