.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Natuurlijk erfgoed van de Auvergne met Christian Bouchardy

Christian Bouchardy, een belangrijke schrijver-natuurkenner en vurige beschermer van de wilde fauna en de flora, kent de natuur van de Auvergne als de beste en vertelt ons meer over zijn Auvergne, een toevluchtsoord voor zeldzame diersoorten en ongerepte landschappen. Maak kennis met deze plaatsen die uitstekend geschikt zijn voor uitstappen in de natuur, in de regionale parken en natuurgebieden van de regio.

Christian Bouchardy  - Schrijver-natuurkenner
Christian Bouchardy - Schrijver-natuurkenner

Een ongerepte natuur, het kader voor de ontwikkeling van de regio

"De bescherming van de landschappen tegen aantasting die soms verband houdt met de modernisering, is een groot voordeel. De troef bij uitstek van de Auvergne is de natuur van de regio. De authenticiteit van de natuurlijke omgeving is onze sterkte! Hier zijn biodiversiteit en duurzame ontwikkeling geen modeverschijnselen."

 

Een fauna en flora in ongerepte staat

"De Auvergne heeft het geluk over volledig beschermde natuurlandschappen te beschikken. De basis is intact gebleven. Het gaat om ecosystemen met diersoorten die uniek zijn in Frankrijk: vogels, zoogdieren, insecten… U zult niet weten waar eerst te kijken!


Puy de la Vache
Puy de la Vache
De flora verdient al onze aandacht. De grote bossen, het coulisselandschap of de venen zitten vol groene schatten, zoals korstmossen die vrijwel nergens anders te vinden zijn. Door de verscheidenheid van de omgevingen kan je zowel bergflora als zuidelijke flora ontdekken: een onuitputtelijke bron voor natuurliefhebbers!

De natuurlijke meren, zoals het Lac Pavin, vormen ons vulkanische erfgoed.


Het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne (regionaal natuurpark) en dat van Livradois-Forez maken het mogelijk om ons natuurlijke erfgoed te commercialiseren."

 

Christian Bouchardy

Schrijver-natuurkenner en tv-presentator


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums