.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Muziekfestival van La Chaise-Dieu: muziek in hartje Haute-Loire

La Chaise-Dieu

Van 18 t/m 28 augustus 2018 (52e editie)

Muziekfestival van La Chaise-Dieu
Muziekfestival van La Chaise-Dieu

Elk jaar trekt het muziekfestival van La Chaise-Dieu, in de Haute-Loire, liefhebbers van gewijde muziek naar de Auvergne. Kom een concert, een avond of langer genieten van de akoestiek in de abdijkerk Saint-Robert de la Chaise-Dieu, een meesterwerk uit de 14e eeuw.

 

Het is één van de grootste klassieke muziekevenementen die zomers in Frankrijk worden gehouden, een festival waar ook de geschiedenis in weerklinkt. Het trekt zo’n 25.000 bezoekers. Ze stromen toe om te genieten een succesvolle formule: een heerlijke mix van repertoires, gespeeld door orkesten uit de hele wereld en ten gehore gebracht in heiligdommen van de Haute-Loire met een uitzonderlijk goede akoestiek.

 

Op het programma

Meer dan 40 concerten op tientallen verschillende plekken in de Haute-Loire en de Puy-de-Dôme. Een groot aantal evenementen is gratis toegankelijk, waaronder recitals gespeeld op het grote orgel van La Chaise-Dieu, lezingen, aubades en serenades.

 

Echo’s van een muziekfestival in de Auvergne

Neem de tijd om de heiligdommen van de Haute-Loire te ontdekken, om ook de geschiedenis van deze bijzondere plekken in u op te nemen. Bezoek bijvoorbeeld Puy-en-Velay, met zijn kathedraal die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, en de kapel op een vulkaanrots. Of ontdek in Brioude, tijdens een concert in de collegiale kerk Saint-Georges van Saint-Paulien, de basiliek Saint-Julien de Brioude en haar hedendaagse glas-in-loodramen.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums