.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Lavaudieu

Vindt u deze foto leuk ?

Lavaudieu

Mooiste Dorpen in de Auvergne

Negen dorpen uit de Auvergne staan op de lijst van de Mooiste Dorpen in Frankrijk vanwege hun charme, geschiedenis en kwaliteit als toeristische bestemming. Besteed eens een middag aan het ontdekken van historische monumenten en shoppen in boetieks van ambachtslieden, of wandel in de omgeving.

Montpeyroux
Montpeyroux

Puy-de-Dôme

Ontdek in de Puy-de-Dôme de kerk in romaanse stijl en de basaltzuilen van Usson, waar koningin Margot 19 jaar lang gevangen werd gehouden. Het voormalige wijndorp Montpeyroux is van mijlenver te zien dankzij de vestingtoren die boven het dorp uitsteekt.

 

Haute-Loire

Blesle in de Haute-Loire borrelt over van historische elementen en is een ideale plek voor een pauze langs de snelweg. Arlempdes ligt boven op een steile rots langs de Loire en heeft een vulkanisch verleden. Het dorp ligt in de schaduw van een van de eerste loirekastelen. Pradelles is de toegangspoort tot Zuid-Frankrijk. Maak hier een tocht op een spoorfiets. En vergeet niet te stoppen in Lavaudieu, een dorp met een prachtig klooster in romaanse stijl.

 

Salers
Salers

Allier

Ontdek Charroux in de Allier, een middeleeuws dorp, beroemd om de mosterd. Maak een tocht in een paardenkar en lunch daarna in een restaurant van kwaliteit.

 

Cantal

In de Cantal bezoekt u Salers, om meer te weten te komen over het gelijknamige runderras en de kaas. Tournemire heeft prachtige vergezichten over het dal van de Doire en de indrukwekkende burcht van Anjoy.

 

Meer weten over de Opmerkelijke dorpen

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums