.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Mooie stranden van de Auvergne

Overal in de Auvergne bevinden zich meertjes als kleine inktvlekken in het landschap, maar u treft er ook grotere plassen aan. Soms zijn dit stuwmeren, maar meestal gaat het om natuurlijke meren. Sommige natuurlijke meren zijn in de loop der jaren in de kraters van oude, slapende vulkanen ontstaan, waar ze hun zuiverheid en unieke rijkdom aan ontlenen. Aan de rand van deze meren treft u kleine zandstranden of fluweelzachte grasstranden aan. Hier kunt u in de ongerepte, authentieke omgeving, ver van de menigte baden en in de zon luieren, en in een knusse, rustgevende sfeer ontspannen.

Sommige van deze zwemplaatsen hebben iets extra's. De met het beheer ervan belaste gemeenten streven naar het "Pavillon Bleu"-label, een veeleisend en prestigieus internationaal ecolabel dat borg staat voor een uitstekende waterkwaliteit en een voorbeeldig milieubeheer van de gemeenten en hun stranden. En sommige gemeenten mogen dit label al voeren!

 

We hebben voor u een aantal stranden in de Auvergne geselecteerd die oorspronkelijkheid, waterkwaliteit en een milieubewuste aanpak combineren. Tijdens het seizoen is er toezicht (de tijden variëren per locatie) en in de buurt is altijd wel iets speciaals te beleven. Zo kunt u 's ochtends sporten of iets bezoeken en 's middags lekker naar een zwemplek!

 

 

De standen met de blauwe vlag in de Auvergne (Pavillon Bleu)

 

De standen met de blauwe vlag in de Auvergne (Pavillon Bleu)

Lac d'Aydat (Puy-de-Dôme)

Men zou het wel het “strand” van Clermont-Ferrand kunnen noemen. Aan de oevers van het grootste natuurlijke meer van de Auvergne kunt u terecht op grote terrassen om tot rust te komen en te zonnebaden. Voor de kinderen zijn speelzones voorzien en verder zijn self-service barbecues beschikbaar. Het label met de blauwe vlag staat borg voor de kwaliteit van het water, de inrichtingen en het beheer van het strand.

Wie een watersport wilt beoefenen kan zeillessen bijwonen en naast een zeilboot ook tal van andere vaartuigen huren: catamarans, rubberbootjes, roeiboten, zeilplanken, visbootjes en pedalo’s.

 

Plan d'eau de la Tour d’Auvergne (Puy-de-Dôme)

Aan de voet van het Sancy-massief treft u in een rustige plattelandsomgeving het strandje van La Tour d’Auvergne aan; aanbevolen voor gezinnen. De locatie is ruim opgezet met uitzicht over mooie landschappen; u vindt er recreatievoorzieningen voor groot en klein.

 

L'étang de Vieure (Allier)

Midden in de Bourbonnais, ten noorden van de Auvergne, bevindt zich het étang de Vieure; het meertje is gelegen in een unieke omgeving en is heel geschikt voor een uitje in de openlucht met het gezin. In de zomer zijn hier talloze recreatiemogelijkheden, zoals zwemmen, waterfietsen, windsurfen, kanoën/kajakken, volleybal, beachvolley, jeu-de-boules, tafeltennis, maar ook sportvisactiviteiten en wandelingen die vlak bij het strand beginnen.

 

Lac de Lastioulles (Cantal)

In het noorden van de Cantal bevindt zich een meer van 125 hectare; de waterkwaliteit is zeer goed en het meer heeft een schiereiland waarop u zich in een andere wereld waant. Op deze gemoedelijke, gezellige plek kunt u een dagje heerlijk ontspannen; u kunt er zwemmen, waterfietsen, met een catamaran zeilen, kajakken, windsurfen of met een zeilbootje met intrekbare kiel (dériveur) varen

 

Lac du Bouchet (Haute-Loire)

Het Lac du Bouchet ligt ten zuiden van Le Puy-en-Velay op een hoogte van 1205 meter en heeft kristalzuiver water. Het meer is gelegen in één van de mooiste kraters van de Auvergne, verborgen in de diepte van een bos. Perfect voor een uitje in alle kalmte.

 

Ook aanbevelenswaardig zijn de stranden van Ambert, Pont du Bouchet in Miremont, van Val in Lanobre en Champagnac-le-Vieux.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums