.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Montlucon, het dal van de Cher en het bos van Troncais

Montluçon, een belangrijke stad in het noorden van de Auvergne, heeft zijn rijke verleden uit de tijd van de Bourbon weten te behouden in zijn middeleeuwse stadscentrum. Al wandelend ontdekt u hier een vijftiental gebouwen die geklasseerd zijn of staan ingeschreven op de lijst van historische monumenten. In de XIXe eeuw veranderde de industriële revolutie de stad en zag de nieuwe "Ville-Gozet" het daglicht. Kunstliefhebbers zullen de art deco werken van Pierre Diot niet willen missen. Montluçon ligt trouwens op een steenworp afstand van het majestueuze bos van Tronçais.

De geschiedenis van Montluçon

Montluçon heeft zijn rijke verleden niet vergeten ondanks zijn industriele aktiviteiten.
Vanaf de esplanade van het kasteel van de hertogen van Bourbon kan de bezoeker de hele stad overzien. U ziet hier omringt door de rivier de Cher de oude stad vol schatten. Rond de oude stad heeft zich een moderne stad ontwikkeld : de “Ville-Gozet”, de nieuwe stad.

 

Kasteel van de hertogen van Bourbon
Kasteel van de hertogen van Bourbon

Bezienswaardigheden in Montluçon

Het kasteel van de hertogen van Bourbon, gebouwd in 1370, kijkt uit over de stad; tegenwoordig is hier het "Musée des Musiques Popualires" gevestigt, in heropbouw. Montluçon heeft ook opmerkelijke overblijfselen van het mecenaat van de Bourbons in de kerken behouden. Vandaar het label “Kunststad”. De wijk Saint-Pierre, de huizen met houten gevels, de kerk, een Romaans gebouw uit de XIIe eeuw maar ook het opmerkelijke huis van de Douze Apôtres, nemen ons mee naar verleden tijden. In de XIXe eeuw verandert de industriële revolutie de stad: de vertienvoudiging van de bevolking leidt tot de bouw van de nieuwe "Ville-Gozet". De bezoeker mag ook niet vergeten om het kasteel van La Louvière te bekijken, een copie van het Petit Trianon in Versailles, dat tijdelijke tentoonstellen huisvest. Kunstliefhebbers zullen ongetwijfeld de art deco bouwkundige werken bezoeken van Pierre Diot en het Fonds d'art moderne dat de grootste moderne artiesten tentoonstelt in één van de mooiste zalen van de Auvergne. De feestelijkheden worden ook niet vergeten: twee grote evenementen getuigen onder andere van de "joie de vivre" in Montluçon: het carnaval van Le Boeuf Villé in de lente en het middeleeuwse festival elke twee jaar.

 

Forêt de Tronçais
Forêt de Tronçais

Van Montluçon naar het woud van Tronçais

Vanuit Montluçon kan de bezoeker op verkenning gaan in het majestueuze woud van Tronçais, een van de mooiste bosgebieden in Frankrijk. Sommige eiken zijn meer dan 350 jaar oud. De 40 meter hoge stammen zijn zo hoog als een kathedraal. Het bos krijgt hierdoor een zeldzame sfeer, een indrukwekkende koninklijkheid.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums