.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Markt in Le Puy-en-Velay
Markt in Le Puy-en-Velay

Markten en jaarmarkten in de Auvergne

In de Auvergne wordt altijd wel ergens een markt gehouden. Op zo'n markt ontdekt u behalve de specialiteiten van ambachtslieden uit de omgeving tegelijk de charme van dorpen en steden in de Auvergne.

Plaatselijke makers van smakelijke specialiteiten trekken eens per week naar steden en dorpen om hun producten te verkopen op marchés alimentaires (warenmarkten). Koopjesjagers combineren deze wekelijkse markten vaak met een bezoek aan marchés aux puces (vlooienmarkten) of brocantes (curiosamarkten). In de zomer houden veel dorpen en steden in de Auvergne hun jaarlijkse vide-grenier (rommelmarkt): let op foldertjes en flyers tijdens uw vakantie.

 

Plaatselijke VVV's verstrekken informatie over markten en jaarmarkten in de Auvergne.

 

De AOP-kazen van de Auvergne
De AOP-kazen van de Auvergne

Wekelijkse markten in de Auvergne

De overdekte warenmarkt Saint-Pierre in Clermont-Ferrand is van maandag tot en met zaterdag open. Ga op zondag naar het naburige Aubière voor de grote warenmarkt en naar de wijk Les Salins voor de vlooienmarkt.

Op zaterdagochtend is het markt in Issoire, op de Place de la République, achter de abdijkerk. Neem ook een kijkje op de vlooienmarkt die elke derde zaterdag van de maand gehouden wordt op de Place de la Montagne.

 

Op zaterdagochtend brengt de markt het stadje Le Puy-en-Velay tot leven. In de straten rond de bruisende Place du Plot staan marktkraampjes met levensmiddelen. Curiosa zijn te vinden op de Place du Clauzel. Op zaterdag is het ook markt in het centrum van Brioude. In de zomer worden de kraampjes met levensmiddelen aangevuld met culturele activiteiten, in de vorm van muziek en andere kunstuitingen.

Ga naar de website van de Haute-Loire voor meer marktdagen in deze streek.

 

Op woensdag- en zaterdagochtend is het markt in Aurillac. Ontdek de specialiteiten van de Cantal in de overdekte markt en op het plein voor het stadhuis.

 

De straten rond de overdekte markt in Moulins zijn op vrijdagochtend gevuld met kraampjes vol plaatselijke producten en kraampjes van de vlooienmarkt. De gerestaureerde overdekte markt Le Grand Marché van Vichy stalt van dinsdag tot en met zondag 4.800 m² specialiteiten uit de Auvergne uit.

 

Ontdek de lokale ambacht in Charroux
Ontdek de lokale ambacht in Charroux

Waren- en kunstmarkten

In de Auvergne vindt u in de zomer overal markten die aan plaatselijke producten en ambachten de eer bewijzen. Duik in de gemoedelijke, hartelijke sfeer van dorpsfestivals in de Auvergne!

Charroux, een 'Mooiste Dorp van Frankrijk', houdt de eerste zondag van augustus een markt voor kunst en ambachten. Ontdek in Les Estables in het eerste weekend van juni het 'Fête du Fin Gras', een eerbetoon aan het AOC-rundvlees fin gras du Mézenc. De Col du Béal in de Livradois-Forez viert jaarlijks op 15 augustus de bosbessen in een 'Fête de la Myrtille'. Ontdek half september de cornet de Murat, een roomhoorntje met frambozen, tijdens het festival in de gelijknamige stad.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums