.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Luchtsporten in de Auvergne met Marc Mazataud

Marc Mazataud combineert het beheer van "Archipel Volcans", een vakantiehuisje te midden van deze openluchtactiviteiten, met de functie van parapente-instructeur en die van berggids. De natuur van de Auvergne heeft voor hem geen geheimen meer. Deze hartstochtelijke liefhebber van de vulkanen legt ons uit waarom liefhebbers van sterke sensaties elk jaar opnieuw naar de Auvergne gaan om hun hartstocht bot te vieren.

Marc Mazataud - Parapente-instructeur
Marc Mazataud - Parapente-instructeur

Boven de vulkanen vliegen

"De Puy de Dôme is de symbolische plaats van het parapente in de Auvergne. Deze plaats heeft buitengewone kenmerken: U kunt er ongeacht de windrichting in een hoek van 360 graden de lucht ingaan. Voor de beginners zijn er geen gevaarlijke obstakels zoals elektriciteitsleidingen, hellingen,enz. Ervaren beoefenaars waarderen dan weer de samenvloeiingen van windstromen uit de laagvlakte, die met de meteorologische winden botsen en het op die manier mogelijk maken om op zeer grote hoogte te vliegen.
De andere plaatsen van de regio bevinden zich in het Massif du Sancy (Puy de la Tâche, Puy de l'Angle…) of op de heuvels van Limagne (Saint-Sandoux, Pic d'Ysson).

Zweefparachutisme in de Chaîne des Puys
Zweefparachutisme in de Chaîne des Puys

Tal van luchtactiviteiten

"De Auvergne biedt een brede waaier van sporten met sterke sensaties aan. Deltavliegen, ballonvaren, parachutespringen... Er is voor elk wat wils! Deze recreatieve activiteiten hangen af van het weer: u kunt maar beter de mooiste dagen uitkiezen! Ze bieden in elk geval de mogelijkheid om de buitengewone mozaïek van landschappen gade te slaan, die de Auvergne zo bijzonder maakt.

Vlieg in een sportvliegtuig, een ulv of een helikopter over de vulkanen van de Auvergne en ontdek onze natuur vanuit de lucht."

 

Marc Mazataud

Parapente-instructeur
en beheerder van het vakantiehuisje Archipel Volcan

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums