.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
De wijngaarden van Saint-Pourçain

Vindt u deze foto leuk ?

De wijngaarden van Saint-Pourçain

Lokale traditionele gastronomie uit Le Bourbonnais

De gastronomie uit de Bourbonnais komt voort van het platteland en de bourgeoisie en weerspiegelt de geschiedenis van de streek. Kwaliteit van de streekproducten, inventieve, talentvolle chef-koks, vele landelijke "auberges"; de gastronomie uit de Bourbonnais is rijk aan traditie en moderniteit. Aardappelpaté, Charolais vlees of wijnen uit Saint-Pourçain.
Charroux-mosterd
Charroux-mosterd

Een boerengastronomie omdat de Allier, een streek van fokkerij en ambachtelijk werk, meer of minder bekende producten levert van hoge kwaliteit: de weidse ruimtes en de mozaïek aan kleine weilanden zijn geschikt voor allerlei fokkerijen, van runderen tot lammetjes en eenden voor de foie gras. Boerengastronomie ook omdat dit beschermde gebied, ver van de modetrends, een rustieke, traditionele gastronomie biedt.

 

Topchef-koks van Allier

De kwaliteit wordt benadrukt door de grote chef-koks, die afkomstig zijn uit de Bourbonnais of door de streek zijn geadopteerd. Ze hebben de culinaire traditie weten te combineren met creativiteit: Jacques Décoret en Antoine Souillat in Vichy, Valérie Saignie in Charroux,  Jacky Morlon in Montluçon, Francis Chevalliez in Chevagnes, om er maar een paar te noemen.

 

Pastilles van Vichy
Pastilles van Vichy

De "pâté aux patates", de "pompe aux grattons", de "roupettes" en de "crêtes de coq" zijn specialiteiten die de Allier met recht haar bijnaam "streek voor smullers" geven. De gastronomie in de Bourbonnais biedt ruimschoots de ingrediënten voor een complete maaltijd: gevogelte en vlees, drankjes met of zonder alcohol, schotels met of zonder kaas...

 

Water uit Allier

De Allier is ook een streek met drie kuuroorden. De inwoners willen deze rijkdom graag delen door het aanbod van beroemde snoepjes, de pastilles van Vichy en water met een positieve werking op de spijsvertering, uit Saint-Yorre of Vichy.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums