.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Lac Pavin in de Auvergne

De Auvergne. Wat een adembenemend mooie streek is dit toch. Met haar talrijke meren, en groene bossen, weet zij zelfs de drukste geest tot stilte te bedaren. Lac Pavin, is een van de meren die u zeker eens moet bezoeken.

Lac Pavin, Sancy
Lac Pavin, Sancy

Lac Pavin: wonderschoon

In het Franse departement Puy-de-Dôme, op 4.5 kilometer afstand van de gemeente Besse-et-Saint-Anataise, ligt het wonderschone Lac Pavin. Dit meer heeft een doorsnede van zo'n 750 meter en is 95 meter diep. Het is ongelofelijk dat dit ooit een werkende vulkaan was. De krater, die overbleef na de uitbarsting, is in de loop der eeuwen volgelopen met water. In dit vulkanische meer en eromheen, is een compleet ecosysteem ontstaan. Het is hier prachtig wandelen, maar in de nabije omgeving kun je ook heerlijk lunchen, en genieten van een fabelachtig uitzicht. Als u wilt, kunt u ook met een kleine roeiboot het meer verkennen. Zoekt u een wat meer fysieke uitdaging? Ga dan naar de top van de Montchal. Hier hebt u een prachtig uitzicht op de andere vulkanische meren in de omgeving. Lac Pavin is trouwens prima per auto te bereiken.

 

Rivieren en Auvergne
Rivieren en Auvergne

Auvergne: meren en rivieren

Als u in de Auvergne bent, vergeet dan niet te luisteren naar het rustgevende geluid van stromend water. Er zijn talloze kleine beekjes en riviertjes, die kronkelend door het groene landschap stromen. Ze springen voort uit de grote rivieren zoals de Allier en de Dordogne. De rivier Allier is ongeveer 410 kilometer lang. Hij vindt zijn oorsprong in de bergen van Moure de la Gardille. Het water in deze rivier staat soms erg hoog, en stroomt op sommige plekken dan over. Dat heeft verrassend mooie en soms grillige effecten op het landschap. Het departement Allier is naar deze rivier vernoemd. Nabij Vichy, ligt het meer van Allier. Dit is een stuwmeer waar u prima kunt recreëren. Als u overigens van zwemmen houdt, dan kunnen wij u Lac Chambon en Lac des Hermines aanbevelen. U vindt deze meren in de buurt van Super-Besse.

 

Genieten aan het water, in een streek van ongerept natuurschoon. Aan de meren van de Auvergne droom je weg in de natuur.

 

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums