.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Kamperen in Frankrijk

Wie wil gaan kamperen in Frankrijk, kan in dit mooie land op tal van plaatsen terecht. Er zijn streken genoeg waar je in de buitenlucht lekker kan genieten van een goed glas wijn en een spannend boek. Maar toch is er niets te vergelijken met de Auvergne. Wij zullen u aan de hand van vier argumenten uitleggen, wat kamperen in de Auvergne nu zo bijzonder maakt.

Vallée de Chaudefour
Vallée de Chaudefour

Prachtig weer

In de zomer is het in de Auvergne aangenaam warm, warmer dan bijvoorbeeld in de Bourgogne of de Jura. En voor diegenen die wat minder goed tegen de warmte kunnen, zijn er de bergen. Daar is namelijk altijd wel een verkoelend windje te vinden. In de winter kan het in de Auvergne aardig koud worden. Maar dat is goed nieuws voor wintersportliefhebbers. Langlaufen en skiën in een prachtige omgeving, omringd door het vulkanisch gebergte van de Puy-de-Dôme. Wie krijgt het daar nu niet warm van?

 

Mooie natuur

Rust, grillige vulkanische landschappen, blauwe meren en uitgestrekte groene bossen. Dat vind je nergens in Frankrijk zo als in de Auvergne. Deze regio kent maar liefst twee grote regionale natuurparken waar je eindeloos kunt wandelen en genieten van allerlei diersoorten. Het Parc Naturel Régional des Volcans is een van de grootste van Europa. Wie hier aan de voet van de Puy de Dôme heeft gestaan, of juist aan de top, zal beamen dat het hier uitzonderlijk mooi is. De talloze vulkanische meren en riviertjes voegen daar nog het nodige aan toe. U begrijpt intussen wel waarom kamperen in de Auvergne een logische keuze van veel natuurliefhebbers is.

 

Gezinsvakantie in de Auvergne
Gezinsvakantie in de Auvergne

Rijke cultuur

De Auvergne ademt geschiedenis. Dat klinkt misschien poëtisch. Maar als u van geschiedenis houdt, en u wordt geconfronteerd met al die mooie kerken en kastelen die de streek rijk is, dan begrijpt u waarschijnlijk direct wat we bedoelen. Als u wilt ontdekken hoe de middeleeuwen verlopen zijn, en waar de Romeinen allemaal zijn geweest, dan is de Auvergne de juiste plek voor u.


Zeer kindvriendelijk

Waar je ook bent in de Auvergne, er is in de buurt altijd wel iets te beleven voor de kinderen. In het departement Puy de Dôme zullen ze hun ogen uitkijken in het themapark Vulcania. Hier kunnen ze op leuke wijze van alles leren over vulkanen. Maar ook u zult er veel plezier beleven, wanneer u bijvoorbeeld de krachten van een aardbeving ervaart. In een simulator, wel te verstaan. Verder zijn er nog tal van andere pretparken en dierenparken waar kinderen hun hart kunnen ophalen.

 

Kamperen in Frankrijk is het leukst in de Auvergne. Veel plezier gewenst!

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums