.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Het weer in de Auvergne: wat kun je verwachten?

Het weer in de Auvergne is bepalend voor uw vakantie. Want een goed klimaat is erg belangrijk voor een prettig verblijf. Daarbij maakt het niet uit in welk seizoen u de regio bezoekt. Om goed voorbereid op reis te gaan, leest u hier alles over de weersverwachting in de Auvergne .

Zomervakanties!
Zomervakanties!

Het zomerse weer in de Auvergne

De weersverwachting in de Auvergne wordt beïnvloed door het Centraal Massief.Deze ligging in de bergen bepaalt het weer in de Auvergne . Het gebied heeft een gematigd klimaat. In de zomer is het weer in de Auvergne warm. De gemiddelde temperaturen in deze periode lopen uiteen tussen de 21 en 26 graden. Vooral in het dalgebied kan het klimaat erg warm zijn. Tijdens een dag in de zomermaanden (juni, juli en augustus) kunt u gemiddeld op 8 zonuren rekenen. Dit maakt de weersverwachting in de Auvergne perfect voor zomervakanties.

 

De invloed van de bergen op het klimaat

De bergen van het Centraal Massief zijn van invloed op de weersverwachting in de Auvergne . Zeker wanneer u in hoger gelegen gebied bent, heeft u verkoeling van de wind. Het weer in de Auvergne is relatief droog. Toch kunnen er door de bergen plotseling heftige buien opkomen. Al vindt deze snelle wisseling van het klimaat voornamelijk plaats in het voor- en najaar. Hoeveel regen er valt, is afhankelijk van waar u precies zit. Zo bevat de weersverwachting in de Auvergne ten westen van de Monts Dore aanzienlijk meer regen dan in het oosten.

 

Wintervakantie en de Auvergne
Wintervakantie en de Auvergne

De winterse weersverwachting in de Auvergne

In tegenstelling tot warm weer in de Auvergne tijdens de zomer, zijn de winters juist erg streng. Het klimaat is ideaal voor uw wintersportvakantie. De weersverwachting in de Auvergne bevat dan altijd sneeuw. Het is niet voor niets dat hier voldoende skipistes zijn om tijdens uw wintervakantie te ontdekken. Maar natuurlijk kunt u ook gewoon genieten van de winterse sfeer. Door een warm zomers klimaat en koude winters, is het weer in de Auvergne het hele jaar door geschikt voor een verblijf.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums