.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Het muziekmuseum MuPop in Montluçon

Maak uw eigen soundtrack en ontdek de klanken en beelden van de popmuziekcollectie in het MuPop. Dit unieke museum in Montluçon huisvest meer dan 3.500 instrumenten en met muziek gerelateerde voorwerpen, uit de achttiende eeuw tot heden.

Een ongeëvenaarde muziekcollectie
Een ongeëvenaarde muziekcollectie

Een ongeëvenaarde muziekcollectie

Onder de instrumenten van de MuPopcollectie vallen 80 draailieren, 200 doedelzakken, 210 elektrische gitaren, 140 versterkers, 30 drumstellen, 80 koperen instrumenten en 36 accordeons. Deze collectie is aangevuld met posters en reclameborden, lp-hoezen, foto's, kleding en opnamemateriaal. Ook ziet u een collectie grammofoons, platenspelers en andere geluidsinstallaties.

 

Drie ruimtes om het MuPop museum te ontdekken

In dit museum beleeft u een unieke luisterervaring. U krijgt een koptelefoon en stelt uw eigen muziekprogramma samen via de drie verschillende expositieruimtes in het museum:

 

Instrumentenruimte: leer meer over de geëxposeerde instrumenten in MuPop via films over hun geschiedenis, gebruik en vervaardiging.

Muzikale ruimte: ontdek voorwerpen en de klanken van de verschillende Franse muziekstromingen. Van traditionele volksmuziek via fanfares tot popmuziek en de iconische muziek uit de jaren 80.

Digitale ruimte: deze interactieve ruimte laat nieuwe geluidstechnologieën aan bod komen via reactables, electro-akoestische instrumenten die bespeeld worden door gezamenlijk blokken te plaatsen op een ronde, doorzichtige tafel.

 

Tijdelijke exposities over verschillende muzieksoorten of nieuwe aankopen van het museum beëindigen de rondleiding.

 

MuPop ... Montluçon
MuPop ... Montluçon

Een mix van traditioneel en eigentijds

Het MuPop is gevestigd in twee herenhuizen in het hart van de middeleeuwse binnenstad die zo zijn gerestaureerd dat beide panden hun originele stijl hebben behouden. Nieuwe toevoegingen, zoals de bronzen structuur bij de ingang, misstaan niet. Het museum ligt hoger dan de stad en biedt een prachtig uitzicht over Montluçon.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums