.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Het Centraal massief in de Auvergne, Frankrijk

Het Centraal Massief bevindt zich in Frankrijk, en is een bergachtig gebied met plateaus. Dit gebied is zeer bekend door haar slapende vulkanen, waarvan er meer dan 400 zijn. De regio Auvergne omvat meerdere departementen die worden gerekend tot het Centraal Massief, waaronder Cantal, Puy-de-Dome en Allier. De allerhoogste bergtop in het Centraal Massief bevindt zich eveneens in Auvergne, en ligt op bijna 2 kilometer hoogte, en heet de Puy-de-Sancy. Met 30 meter verschil bevindt de Plomb du Cantal zich op een tweede plek, gevolgd door de Puy-Mary, met een hoogte van 1787 meter.

De Puy de Pariou (vulkaan) is vlot bereikbaar
De Puy de Pariou (vulkaan) is vlot bereikbaar

Een wandeling door het Centraal Massief

De aangename en eenvoudige beklimming gebeurt via recente houten trappen. Een kwartiertje wandelen door een authentieke en van nieuwe plantengroei voorziene natuur.

Vervolgens kunt u de ronde en groene uitgedoofde vulkaan, de krater van de Puy de Pariou, in al zijn eenvoudige schoonheid en rust bewonderen. Als u rond de vulkaan wandelt, geeft de vulkaanketen zich bloot nabij de beroemde Puy de Dôme. De schoonheid van deze uitzichten bezorgt een heerlijk gevoel van binnen bij haar bewonderaars, en geeft gewoon extra cachet aan uw vakantie in Midden-Frankrijk!

 

Het Centraal Massief is een prachtige trekpleister, en een echte must-see voor iedere natuurliefhebber. Wij stellen voor dat u zich een dag of middag lang in het hart van de vulkanen van de Auvergne begeeft, om er op ontdekking uit te gaan naar prachtige vergezichten op Franse landschappen die opgaan in de natuur en het vasteland...

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums