.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Haute-Loire: grote en kleine wandeltochten voor allen

De Haute-Loire is een paradijs voor wandelaars. Er zijn vele kleine wandeltochten en een aantal Grande Randonnées te vinden met internationale bekendheid, zoals de GR 65: Santiago de Compostella of de GR 70: de wandelweg van Stevenson.
Vertrek naar de Jacobsweg
Vertrek naar de Jacobsweg

Jacobsweg

Door te vertrekken naar Santiago de Compostella vanuit Le Puy-en-Velay kunnen de pelgrims genieten van het meest schilderachtige stuk tussen Velay, Margeride en Aubrac.

 

De Stevenson-route

En wat een geweldig avontuur om de route te volgen van de schrijver Robert-Louis Stevenson met zijn ezel,  Modestine geheten. Vanaf de uitgestrekte vulkanische vlaktes van de Velay tot aan de Cevennen, via de engtes van de ongerepte Loire.

 

Wandelplezier voor iedereen

De kleine wandeltochten zijn ook een must in het departement van de Haute-Loire. De paden die steeds beter zijn afgezet en onderhouden dankzij het merk Respirando, zijn toegankelijk in het hele gebied en aangegeven in de topoguides van de Fédération Française de Randonnée. De Haute-Loire telt meer dan 400 kleine wandelroutes die tussen de engtes van de Allier en de Loire doorlopen, geklasseerde steden en dorpen doorkruisen en langs grote groene vlaktes kronkelen.

 

Overnachtings mogelijkhed en van hoge kwaliteit, waarvan sommige het Respirando label bezitten, garanderen een heerlijk genieten na de wandeling.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums