.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Greens om van te dromen in de volle natuur

De geschiedenis van de golfsport in de Auvergne begon al erg vroeg, in Vichy, het beroemde kuuroord dat de elite uit heel Europa aantrok.

Golfen in de buurt van Vichy

In het begin van de 20ste eeuw verdrongen mondaine mensen en vorsten zich in de stad en op het grasveld van Sporting Club de Vichy. Bezwijk ook voor de charmes van deze 5390 m lange (par 70) golfbaan, die langs de oevers van de rivier de Allier ligt.

 

Golfen in de Auvergne
Golfen in de Auvergne

De zeer heuvelachtige golfbaan van Montpensier, op slechts enkele kilometers van Vichy, in het departement Allier, werd aangelegd in een bos van honderdjarige eiken. Deze golfbaan wordt beschouwd als de best aangelegde uit de regio en wordt gekenmerkt door tal van waterhindernissen, meren en beken. Net als zijn buur biedt deze golfbaan u diverse diensten aan: een clubhuis, een voor iedereen toegankelijk restaurant, een bar, een driving range, enz.


Een balletje wegslaan aan de voet van de vulkaan

Golfen aan de voet van de vulkanen? Dat kan natuurlijk! Dit unieke adres bevindt zich in Orcines, vlak bij de stad Clermont-Ferrand. En die vulkaan die vóór u oprijst, is de Puy de Dôme, een uniek bosrijk en bergachtig decor dat van deze golfbaan één van de mooiste van Frankrijk maakt.

 

Een ontspannende vakantie in het teken van golf

Voor een kalme en rustige omgeving moet u in de Haute-Loire zijn. Op de golfbaan van Le Chambon-sur-Lignon, bijgenaamd La Pierre de Lune. Deze 5943 m lange en 72 m brede, bosrijke golfbaan gaat op in de bergachtige omgeving en biedt prachtige uitzichtpunten.

 

Tijdens uw vakantie in de Auvergne zult u altijd een beroemde golfbaan vinden, waar zowel beginners als gevorderden terechtkunnen.


De golfbanen in de Auvergne


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums