.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Gastronomie en streekproducten in de Auvergne met Régis Marcon

Régis Marcon, winnaar van verschillende prijzen dankzij de kwaliteit van zijn creaties, is met zijn driesterrenrestaurant in Saint-Bonnet-le-Froid (Haute-Loire) één van de pronkstukken van de regionale gastronomie.

Dankzij zijn ervaring en liefde voor het erfgoed van de Auvergne heeft hij een bezonnen kijk op de waarde van een rijke en gevarieerde Franse keuken.
Een gerecht op basis van linzen, een frisse salade met paddenstoelen, een scharrelvarken: Régis Marcon verheerlijkt in elk seizoen de smaken van de Auvergne rond originele creaties.
Régis Marcon - Sterkok
Régis Marcon - Sterkok

De recepten en producten van de streek van de Auvergne

"Onze recepten zijn onwankelbaar. Deze recepten zullen binnen 100 jaar nog altijd bestaan! Ze worden gecreëerd op basis van eenvoudige en gemakkelijk te bereiden producten: linzen, kool, vleeswaren... Iedereen gebruikt ze in overeenstemming met zijn persoonlijkheid. Deze producten uit de streek van de Auvergne hebben beroemde traditionele gerechten voortgebracht, zoals de truffade (aardappelgerecht), de pounti (soort vlaai met pruimen) en natuurlijk de potée auvergnate (stoofpotje). Er zijn ook recepten op basis van riviervissen terug te vinden. Op dezelfde wijze neemt de paddenstoel traditiegetrouw een belangrijke plaats in. Ten slotte sluiten de desserts op basis van appels en kastanjes op aangename wijze onze maaltijden af.
Op basis van deze plaatselijke producten moeten de koks zich van hun creatieve kant laten zien en blijk geven van verbeeldingskracht, om dit gastronomische erfgoed tot zijn recht te laten komen."

 

Gastronomie van de Auvergne
Gastronomie van de Auvergne

Een permanente ontdekking van smaken

"Of je je nu in een bistro of een herberg bevindt dan wel aan een table d'hôtes zit, het ideale menu is het product op zich, in al zijn eenvoud.
De ontdekking van smaken is van het grootste belang in de Auvergne. Wanneer je van chocolade met eekhoorntjesbrood proeft, is dat allicht een primeur: grote momenten om te beleven, smaken die je niet vergeet! Dat is de Auvergne: in elke keuken wordt geprobeerd om te verbazen. Dat gebeurt aan de hand van knowhow en hartstocht. Ik denk dat je alleen maar goed kan zijn als je van deze regio houdt. Voor mij is het mijn dagelijkse werk dat ik enorm graag doe."

 

De bevordering van de gastronomie van de Auvergne

"Om de gastronomie van de Auvergne te bevorderen, is er een zekere nabijheid tussen restauranthouders nodig. De Association des Toques d’Auvergne (vereniging van chef-koks) omvat restaurants in heel de Auvergne en verbindt zich ertoe om een kwaliteitskeuken op basis van uitmuntende regionale producten te creëren. Iedereen heeft op zijn eigen niveau een rol te spelen om de culinaire deugden van de Auvergne te verspreiden. Onze etablissementen lijken trouwens op onze landschappen: de materialen, het hout en de vulkanische gesteenten vormen één geheel."

Régis Marcon

Sterkok
Restaurant Régis et Jacques Marcon


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums