.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Fitness en wellness in de Auvergne met Stéphane Huin

Water is een wezenlijk bestanddeel van het erfgoed van de Auvergne. Het is alomtegenwoordig en ligt aan de basis van het "wellness"-toerisme dat in volle ontwikkeling is. Geniet ervan tijdens uw vakantie in Frankrijk!

De kuuroorden van de Auvergne herbergen beroemde kuurcentra en instellingen voor lichaamsverzorging. Dankzij de kwaliteit van het water en pittoreske omgevingen is de Auvergne een bolwerk van het kuurwezen in Frankrijk.
Stéphane Huin is productchef voor de "Route des Villes d'Eaux" (route van de kuuroorden). Hij kent goed de voordelen van de kuuroorden in de Auvergne, waarvan Vichy het boegbeeld is.
Stéphane Huin - Productchef
Stéphane Huin - Productchef

Rijke en gevarieerde badkuren

"De Auvergne heeft het geluk 10 kuuroorden te herbergen. De kuren zijn afgestemd op ieders behoeften, van een weekverblijf tot een sessie van een halve dag.
Douche, pakking, modellering... De Auvergne biedt een hele reeks diensten aan die aan de strengste eisen voldoen. Kuurcentrum, sauna, hamam, modderbaden... U kiest uw programma à la carte!
De prijzen zijn heel schappelijk: overdreven chique instellingen zult u hier niet vinden. Het water is van hoge kwaliteit, met essentiële weldaden, zoals warm water voor reumatiek. Balneotherapie, thermoludisme: de Auvergne is de perfecte plaats voor vakanties voor lichaamsverzorging."

 

Royatonic en Caleden, wellnesspronkstukken van de Auvergne

De afgelopen jaren werden in de Auvergne moderne topinfrastructuren opgetrokken.
Royatonic is een thermoludiek centrum (op wellness gericht kuuroord) vlak bij Clermont-Ferrand. Baden met warm bronwater, massagestralen, jacuzzi's… Royatonic is een gezellige plaats die aan het plezier van de bezoekers gewijd is. Het thermoludieke kuurcentrum Caleden in de Cantal is een bron van wellness in het hart van de Auvergne. Lichaamsverzorging en ontspanning: een volledig programma!

 

Wellness in de Auvergne
Wellness in de Auvergne

Welzijn van lichaam en geest

"De Auvergne is een regio die uitstekend geschikt is voor relaxatie en herbronning, en niet alleen door de aanwezigheid van kuuroorden. De Auvergne staat ook voor de systematische aanwezigheid van water in elk landschap: een meer, een waterval, een vijver of een rivier… Bronnen van welzijn in de volle natuur!
Ons water is van hoge kwaliteit en een zeldzame zuiverheid, en laat iedereen al generaties lang van zijn weldaden genieten. Het is onlosmakelijk verbonden met het dagelijkse leven van de inwoners van de Auvergne. De verblijven die wellnessvakanties aanbieden met een hamam, sauna of jacuzzi, zijn trouwens niet meer te tellen: echte oases van ontspanning. Dus, wanneer gaat ú op vakantie naar de Auvergne om er nieuwe krachten op te doen?"

 

Stéphane Huin

Productchef "Routes des Villes d'Eaux" (routes van de kuuroorden)

Auvergne Thermale


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums