.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Erfgoed van de Auvergne met Colette Mignard

De Auvergne nodigt u uit om de nagedachtenis van haar voorouders te eren, met bezoeken die zowel hartstochtelijke geschiedenisliefhebbers als liefhebbers van allerlei ontdekkingen in vervoering zullen brengen. Gids-tolk Colette Mignard, die nooit zuinig is als het op het geven van advies voor het laten ontdekken van haar regio aankomt, stelt ons haar favoriete bezienswaardigheden voor in een regio met tal van invloeden.

Colette Mignard - Regionale Gids tolk
Colette Mignard - Regionale Gids tolk

Een buitengewoon aanwezig religieus erfgoed: de romaanse kunst in de schijnwerpers

"De romaanse kunst is alomtegenwoordig in de regio.  De romaanse kerken van de Auvergne zijn over het algemeen goed bewaard, aangezien ze maar weinige schade hebben geleden door de oorlogen of de Franse Revolutie. Onder de opmerkelijkste bouwwerken vermelden we Notre-Dame-du-Port in Clermont-Ferrand, Saint-Nectaire of de basiliek Notre-Dame d'Orcival en Saint-Julien in Brioude.
De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is een andere mythische plaats in de Auvergne. In 951 was Godescalc, de bisschip van Le Puy, de eerste pelgrim die zich naar Compostella begaf, en zo de weg vrijmaakte voor tal van gelovigen. De beklimming van de Rue des Tables naar de Cathédrale du Puy-en-Velay (kathedraal) is een betoverend moment."

 

Château de Cordes
Château de Cordes

De kastelen van de Auvergne, de erfenis van een onstuimige geschiedenis

"Door hun indrukwekkende afmetingen is onmogelijk om je niet te vergaven aan de talrijke kastelen in de Auvergne. Deze kastelen zijn meestal bewoond en zijn levende getuigen van het historische erfgoed, het artistieke erfgoed en het architecturale erfgoed. Sommige, zoals het Château de Murol, bieden rondleidingen aan, terwijl andere toegankelijk zijn als bed and breakfast.

Het Château de La Palisse, het Château d'Anjony of de Pesteils, de Polignac, de Busséol of Cordès… in de Auvergne houdt de ontdekking van de middeleeuwse wereld nooit op! "

 

Enkele van de mooiste dorpen van Frankrijk

"De Auvergne telt 9 dorpen die bekendstaan als "Plus beaux Villages de France" (mooiste dorpen van Frankrijk). Laat u betoveren door deze opmerkelijke plaatsen, terwijl u hun beschermde architecturale erfgoed bewondert. Deze dorpen in de Auvergne bevinden zich in uitzonderlijke natuurlijke omgevingen en zullen liefhebbers van romantische avonturen in vervoering brengen. "

 

Colette Mignard

Regionale Gids tolk


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums