.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Een heerlijk verblijf op een camping in Issoire

Op de campings in de Auvergne waaronder de camping Issoire kunt u genieten van de goed bewaard gebleven natuurlijke omgeving van de regio Auvergne. Met zijn bergen, bossen, heuvels en valleien is Auvergne één van de best bewaarde geheimen in het hart van Frankrijk. Naast de natuur kunt u vanaf de campings in de Auvergne genieten van de oude steden en dorpen en het rijke historische erfgoed van de Auvergne. Dit maakt de bestemming zeker een ware traktatie voor uw lichaam en geest. Het is een uitstekende plek om avontuurlijk te kamperen of te kiezen voor het nieuwe fenomeen glamping op één van de campings in de Auvergne.

Eglise Saint-Austremoine, Issoire
Eglise Saint-Austremoine, Issoire

Glamping of kamperen op een camping Issoire of op andere campings in de Auvergne

Als u opzoek bent naar glampings of campings in de Auvergne dan is een glamping of camping Issoire misschien wel geschikt voor u. Glamping is de trend van het comfortabel kamperen. Zo kunt u goed uitgerust de beroemde en meest gedecoreerde kerk van de Auvergne, de Eglise Saint-Austremoine, bezichtigen. Deze abdijkerk nabij uw glamping of camping Issoire wordt gezien als één van de belangrijkste kerken van de regio. Verder kunt vanaf uw camping Issoire een bezoekje brengen aan de Tour de l'Horloge, ofwel de klokkentoren. Het heeft een scenografisch museum met mooie decors en met een speciale toewijding aan de ruimtelijke aspecten ervan. Hier kunt u alles leren over de renaissancegeschiedenis van Issoire. Het is dan ook zeker een bezoekje waard als u zich bevindt op één van de campings in de Auvergne .

 

Chaîne des Puys
Chaîne des Puys

Vulkanisch gebied nabij de campings in de Auvergne en in de buurt van uw camping Issoire

De hoofdstad van Auvergne is Clermont-Ferrand. Dit beroemde vulkanische gebied is op ongeveer 35 kilometer van de glamping en/of camping Issoire verwijderd. Zo kunt u gemakkelijk de 'Massif du Cantal', het grootste vulkanische gebied in heel Europa, vanaf uw glamping of camping Issoire bezoeken. De vulkanische kegels, heuvelruggen die oplopen tot bijna 1900 meter en de dalen ertussen zijn typerend voor dit gebied. De reusachtige Chaîne des Puys is een slapende vulkaan en daarom veilig om te verkennen. Echter is deze niet uitgestorven. En zijn namelijk een tal van thermale bronnen nabij de campings in de Auvergne waaronder de Allier, Volvic en de Loire.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums