.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Château de Chavaniac-Lafayette
Château de Chavaniac-Lafayette

Een bezoek aan de Opmerkelijke Tuinen van de Auvergne

Zoek ontspanning in een van de Opmerkelijke Tuinen van de Auvergne, of maak er een uitstapje van voor het hele gezin en ontdek tegelijk de burchten en landschappen van de streek. De Auvergne staat vooral bekend om de wilde rivieren en de vulkanische landschappen, maar er zijn ook honderden tuinen te bezoeken: in Franse stijl, landschapstuinen of tuinen zonder specifieke stijl, trek tijdens uw vakantie tijd uit voor een bezoek aan minstens één tuin in de Auvergne!

De Auvergne telt negen ‘opmerkelijke tuinen’ van het landelijke label 'Jardin Remarquable'. Deze openbare en privétuinen zijn bijzonder vanwege hun aanleg, hun plantensoorten of allebei. Veel van deze tuinen liggen bij kastelen en vormen een heerlijk middaguitstapje. Bel van tevoren of bekijk de openingstijden en tarieven op hun websites.

 

Opmerkelijke Tuinen van de Auvergne

Even ten noorden van Moulins, de hoofdstad van de Allier, ligt in Villeneuve-sur-Allier het Arboretum van Balaine. Dit is de oudste botanische privétuin in Frankrijk, aangelegd in 1804. Kasteel La Demeure d'Aglaë is een chambre d'hôte met vijf kamers, met uitzicht op het park.


Château de Cordès
Château de Cordès
Het Domaine Royal de Randan was het laatst gebouwde koninklijke landgoed in Frankrijk en een van de weinige in de provincie. De tuinen van Randan, met Franse, Italiaanse en Engelse invloeden, zijn een absolute must in de Auvergne. Via een leerpad komt u meer te weten over de geschiedenis van deze plek en natuurlijk ook over de planten. Op het landgoed worden ook regelmatig concerten, optredens, nachtelijke en thematochten, exposities en festivals gehouden.

 

In Orcival, midden tussen de vulkanen van de Chaîne des Puys, liggen de Franse tuinen van het Kasteel van Cordès. Het park bestaat uit twee tuinen met waterbekkens en een doolhof met rosarium.

 

Ook het Château Dauphin kijkt uit over de vulkanen in Pontgibaud. Deze vesting is omringd door een indrukwekkend domein, inclusief een weelderige groene tuin.

 

Het Kasteel van Opme in Romagnat, op slechts een kwartier rijden van Clermont-Ferrand, heeft ook prachtige Franse tuinen met een fraaie fontein, een moestuin en een boomgaard.

 

In Channonat, aan de voet van de beroemde hoogvlakte van Gergovia, staat temidden van Franse tuinen het Château de la Batisse, met als hoogtepunten fonteinen en watervallen.

 

Château de la Trémoilière
Château de la Trémoilière

De Franse tuinen van het Kasteel van Hauterive, boven de stad Issoire, hebben moestuinen en een wandelgalerij met vier rijen lindebomen.

 

In de veertiende-eeuwse burcht Château de Chavaniac-Lafayette werd de beroemde generaal Marquis de La Fayette geboren. In de Franse tuinen vindt u honderden soorten bomen, twee vijvers en een rosarium.

 

De op de middeleeuwen geïnspireerde hedendaagse tuin Le Verger de Déduit van Château de la Trémolière in Anglards-de-Salers beeldt twee verhalen uit: het verhaal dat afgebeeld staat op de wandkleedcollectie 'Het Fantastische Bestiarium' en dat van de 'Roman de la Rose'.

 

Ontdek alle tuinen en parken in de Auvergne

 

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums