.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Chaîne des Puys

Vindt u deze foto leuk ?

Chaîne des Puys

De vulkanen van de Auvergne: een unieke bestemming in Frankrijk

U houdt van natuur en zoekt een anders-dan-andere vakantiesfeer? Dan bent u in deze streek op de juiste plek! De vulkanen van de Auvergne, zuivere lucht en natuur, geven de energie om er later weer tegen te kunnen.

Vulcania

Vindt u deze foto leuk ?

Vulcania

Bewonder de fraaie vergezichten vanaf de top van de Puy de Dôme, een van de vulkanen van de Chaîne des Puys, een keten van 80 vulkanen van Clermont-Ferrand naar het zuidwesten. Het Vulkanenpark van de Auvergne is het grootste regionale natuurpark van Europa. Alleen al in Frankrijk liggen 47 natuurparken.
Veel van de landschappen in de Auvergne hebben een regelrechte binding met de vulkanen, zoals de calderameren in de streek en 'hooggelegen' dorpen zoals Le Puy-en-Velay.

 

Vulkanische themaparken

Om meer te weten te komen over vulkanen bezoekt u Vulcania of de Vulkaan van Lemptégy, twee nabijgelegen themaparken op slechts 20 minuten rijden van Clermont-Ferrand. Vulcania is een ludiek 'wetenschappelijk' getint onderzoek van vulkanische activiteit in de Auvergne en in de wereld. De Vulkaan van Lemptégy is een wandeling door een vulkaan.

 

Vulkanen in de Cantal
Vulkanen in de Cantal

Vulkaantoppen

De bergketen begint in het noorden met de Puy de Dôme (1.465 m). In het zuiden in de Cantal ligt de Puy Mary (1.758 m) en u vindt er de resten van wat ooit de grootste vulkaan van Europa was. In dit gebied lagen de meeste vulkanen en bergen van de Auvergne. Allen tezamen vormen ze een ongeëvenaard, schitterend natuurlijk landschap.

 

Een andere interessante plek is de Puy de Sancy (1.885 m). Rond dit hoogste punt in de streek en het hele Massif Central (een regio in het midden van Frankrijk die een zesde van het hele land beslaat) liggen vredige dorpen en meren met het zuiverste water. Zoekt u rust en unieke plekken, dan gaat u waarschijnlijk naar het Plateau du Cézallier en Artense. Een must voor liefhebbers van een ongerepte natuur!

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums