.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Voies Vertes in de Auvergne

Ontdek de Voies Vertes in de Auvergne! Veilige, vlakke wandel- en fietspaden, midden in de natuur. Ideaal voor een gezinsuitje tijdens uw vakantie in Frankrijk.

Wat is een Voie Verte?

Een Voie Verte is een vlak, motorloos, verkeersveilig pad waar iedereen zich kan uiten: fietsers, wandelaars, skeelers. Deze paden zijn meestal aangelegd op voormalige, in onbruik geraakte spoorlijnen of liggen langs rivieren. Ze liggen altijd midden in de natuur.

 

Canal de Berry
Canal de Berry

Allier

Dompierre-sur-Besbre (Diou – Digoin) - 30 km, verharde weg

Deze Voie Verte langs de Loire volgt een stuk van de Eurovélo 6. Enkele hoogtepunten: 6 sluizen, 4 bruggen en ook aquaducten en afvoerkanalen. Via het fietspad bij Le Pal is het 37 kilometer fietsen naar Moulins.

Meer info / Kaart


Kanaal van Berry (tussen Montluçon en Vallon-en-Sully) - 20 km, onverharde weg

Ontdek de sluizen en bruggen van het Kanaal van Berry, maar ook de burchten en musea zodra u in de buurt komt van de rivier de Cher. Fiets over de paden door het dal van de Cher en de Val d'Aumance naar het beroemde bos van Tronçais.

Kaart


Montluçon - Néris-les-Bains - 6,4 km, onverharde weg

Deze weg langs een voormalig spoor is bezaaid met prachtige vergezichten vanaf de drie viaducten over de Voie Verte. Dit pad, alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers, sluit in het zuiden aan op het fietspad van de Combrailles.

Meer info

 

Cantal

La Piste Verte (Sumène - Artense) - 14 km, verharde weg

De 'Piste Verte', ook aangelegd op een voormalig spoor, is bestemd voor wandelaars, fietsers en skeelers. U kunt overal inhaken op deze veilige Voie Verte en profiteren van de fonteinen, banken en picknicktafels langs het traject. Verhuur van fietsen.

Meer info / Kaart


L. OLIVIER / Maison du Tourisme Haute-Loire
Voie Verte in Auvergne

Haute-Loire

La Tracolline Velay-Forez - 9 km, verharde weg

De hoogste Voie Verte in Frankrijk, op een hoogte van 800 m, is een vlakke route, voor iedereen toegankelijk. Deze Voie Verte, op slechts 30 minuten rijden van Le Puy-en-Velay, gaat langs een voormalig spoor door bossen en velden, en verbindt Dunières met Riotord. Talloze picknickplaatsen langs de weg, verhuur van fietsen en skeelers.

Meer info

 

Brives-Charensac - Brignon - 25 km, grindweg

De Voie Verte begint bij het station van Brives-Charensac en gaat langs het voormalige spoor van Le Puy-en-Velay naar Langogne. De weg stijgt licht tot aan Brignon. U komt door 5 verlichte tunnels en over een stalen viaduct van 184 meter. Geniet van de vergezichten op het Loiredal en de vulkanen Mézenc en Meygal.

Kaart


Grazac-Lapte-Raucoules – 10 km, verharde weg

Vanaf het station van Ourney in Raucoules naar Grazac. Deze Voie Verte, op een voormalig spoor, is toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Sanitair en picknickplaatsen langs de route.

Meer info / Kaart


Lavoûte-sur-Loire, Beaulieu, Rosières – 12 km, grindweg

Een Voie Verte langs een voormalig spoor in de omgeving van Emblavez, door het ravijn van Corboeuf met een unieke rode grond. Ontdek ook het dal van de Suissesse.

Meer info


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums