.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne
Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne

De twee regionale natuurparken van de Auvergne

Het grootste gedeelte van het gebied van de Auvergne is beschermd, met twee regionale natuurparken die fantastische vakantiebestemmingen in Frankrijk vormen. Deze ongerepte grote open plekken bieden de mogelijkheid om u onder te dompelen in een natuur die nog ongeschonden is, en waar een grote verscheidenheid van dieren hand in hand gaat met een al even grote verscheidenheid van types plantengroei. Hier wordt het toerisme in het volle besef van onze milieuverantwoordelijkheid aangepakt.

Parc Naturel Régional Livradois Forez
Parc Naturel Régional Livradois Forez

In het oosten van de regio Auvergne strekt het Parc Naturel Régional Livradois Forez zich uit over de departementen Haute-Loire en Puy-de-Dôme. In landschappen op wisselende hoogte maken bergen en hoogvlakten de rijkdom en diversiteit van deze ruimte uit.

 

In het westen treffen we het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne aan, het grootste regionale park van Europa. In dat park rijzen de imposante symbolen van het Centraal Massief op om een uniek landschap te vormen, een erfenis van een miljoenen jaren oude geschiedenis.

 

Deze twee beschermde ruimten vormen ook de leefomgeving van een plattelandsbevolking die in harmonie met de omgeving leeft. Tijdens uw natuurvakantie kunt u ook kennismaken met knowhow die al eeuwen lang ontwikkeld wordt door de mannen en vrouwen uit de regio. In de stad Thiers worden messen gemaakt. In Ambert en omstreken staan papier, koorden en veters centraal. Ambachten en technieken waarmee kennisgemaakt kan worden door de Route des Métiers du Livradois Forez (route van de ambachten) te volgen.

 

Ga dus zeker op ontdekking uit naar de mensen en de landschappen van deze eenvoudige en rijke regio!

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums