.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Stevenson-route, een thematische wandelroute in het zuiden van de Auvergne en het noorden van de Cevennen.

Het is een machtig avontuur om in de voetstappen van Robert-Louis Stevenson te treden, die deze zwerftocht van 252 km lopend heeft afgelegd, samen met zijn ezel Modestine. Vanaf de vulkaanplateaus van de Velay in het zuiden van de Auvergne tot aan de Cevennen, dwars door de gorges van de wilde Loire leverde het de man die beroemd zou worden met het boek "Schateiland" stof voor prachtige verhalen.

De Chemin Stevenson (Stevenson-route) of GR70 is een wandelroute van 252 km, die met of zonder ezel gedaan kan worden in twaalf etappes en tien dagen van Le Puy en Velay naar Alès. Althans, dat is de volledige route, maar u kunt natuurlijk ook maar een paar kilometer afleggen... U komt door vier verschillende gebieden: de Velay, de Gévaudan, de Mont Lozère en de Cevennen. Wij nodigen u hier uit het eerste deel van de route door de Velay te ontdekken.


Een tocht van 66 km staat u te wachten in de Haute-Loire

Van Le Puy-en-Velay naar Monastier-sur-Gazeille

De route begint in Le Puy-en-Velay en gaat daarna verder over een plateau waar oude vulkanen met ronde vormen verrijzen. De route daalt dan af naar de Loirevallei en bereikt het echte beginpunt van Robert Louis Stevenson: Le Monastier-sur-Gazeille.

 

Van Le Monastier-sur-Gazeille naar Bouchet Saint-Nicolas

Vanaf Monastier loopt het pad omhoog naar het plateau en daalt dan opnieuw af naar de Loirevallei via het verrassende dorpje Goudet; daarna gaat het richting Ussel, les Bargettes en tot slot Le Bouchet Saint-Nicolas

 

Van Le Bouchet Saint-Nicolas naar Landogne via Pradelles

Deze dag is de gelegenheid om in de dorpjes waar u doorheen komt iets over het boerenleven van vroeger te ontdekken met de vele kruiswegen, een wasplaats, een hoefstal, een gemene oven en kloosters... Pradelles, geklasseerd als één van de Mooiste Dorpen van Frankrijk, is een omweg waard voordat men verdergaat richting het Lac de Nassauc in Landogne om misschien even een frisse duik in het meer te nemen.

 

Bereid je wandeling op de Stevenson-route voor

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums