.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Mézenc en de Meygal : 2 oude vulkanen

Op de grens met de Ardèche en op een steenworp afstand van de Mont-Gerbier-de-Jonc bieden de bergketens van de Mézenc en de Meygal prachtige vergezichten.

Mézenc ... Haute-Loire
Mézenc ... Haute-Loire

De Mézenc (1754 m) is de hoogste top van alle vulkanische reliëfs van de Haute-Loire en de Ardèche en biedt een uitzonderlijke flora. Vanaf de top hebt u een uniek uitzicht. In de winter onderhoudt het skioord Les Estables, aan de voet van de Mézenc, zijn reputatie hoog van paradijs voor langlaufers en wandelaars met  sneeuwschoenen.

 

Op een steenworp afstand van de Mézenc tonen de vulkanen van de Meygal hun vreemde vormen en landschappen. De oudste vulkanen uit de streek lijken op gigantische molshopen en getuigen van de bewegingen van de aarde zo'n 11 of 12 miljoen jaar geleden. Hun zware zwarte basalt geven een onverwacht gezicht aan de gevarieerde landschappen die de bezoeker hier ontdekt. De uitgestrekte bossen van de Meygal zijn ideaal voor mooie wandelingen in elk seizoen.


Meer info: www.auvergnevacances.com

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums