.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De kapel St. Michel d'Aiguilhe in le Puy en Velay

De beroemde en indrukwekkende kapel bevindt zich in het uiterste zuid-oosten van de streek Auvergne, in het centrum van deze oude  pelgrimsstad. Le Puy-en-Velay is het startpunt van een van de wandelwegen die naar Santiago de Compostella voeren.

Saint Michel d’Aiguilhe
Saint Michel d’Aiguilhe

De rots met de kapel Saint Michel d’Aiguilhe bestaat uit een vulkaanschoorsteen. Deze schoorsteen is door de erosie bloot komen liggen. Gebouwd in de 10e eeuw na de terugkeer van de bisschop van le Puy uit Santiago. De  kapel is gewijd aan de heilige Michel. In 962 was het bouwwerk klaar. In de kapel bevinden zich schatten van ontelbare waarde.

Trouwens, vlakbij de kapel staat de kathedraal  die door de UNESCO op de wereld monumentenlijst werd gezet. De oude binnestad is ook meer dan de moeite waard met bijzondere architectuur en geschiedenis.

Le Puy is buiten deze kuntschatten om een gezellige stad waar je kunst en kultuur kunt combineren met mooie wandeltochten. Want, zoals overal in de Auvergne, liggen de steden altijd in een fraaie, nabijgelegen natuur.

Natuurlijk zijn er ook voldoende overnachtingsmogelijkheden in en rondom de stad (hotels, b&b's en campings)


Meer informatie

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums