.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Les perles rouges des Monts du Velay
Les perles rouges des Monts du Velay

De Haute-Loire in het hart van de natuur en het ecotoerisme

Vulkanisch, ongerept, beschermd, de Haute-Loire lijkt op zijn natuurlijke erfgoed: grandioos en kwetsbaar. De Loire, de Allier en de vulkanische activiteit hebben onvergetelijke landschappen gevormd, vol met watervallen, engtes... Door de eeuwen heen heeft de mens zich door de natuur laten inspireren om steeds hogere monumenten te bouwen die de Haute-Loire zijn zo verleidelijke, natuurlijke aanzicht geven!

Hier is het ecotoerisme thuis

De bouwkundige erfenis heeft veel te danken aan het genie van de mens:b de eerste Loire kastelen, de door de UNESCO geklasseerde Kathedraal van le Puy en Velay, de regionale romaanse kunst. En de natuur is hier ook indrukwekkend: le ravin de Corboeuf, vulkanische resten in alle vormen, en het geweldige weidse landschap. De Haute-Loire is ideaal voor outdoor aktiviteiten.

 

Producten uit de Haute-Loire

Het ecotoerisme is ook de voorkeur geven aan authentieke, plaatselijke producten van goede kwaliteit. In de Haute-Loire wonen veel kleine producenten die in de biologische landbouw werken: jam, brood, groenten, vleeswaren, vruchtensap, kaas, rood fruit voor directe verkoop op de productieplaats zullen uw smaakpapillen plezier doen. En wat is er aangenamer dan een ontbijt in de zon, met smaakvolle plaatselijke producten, in een beschermde natuurlijke omgeving?

 

"Eco-gîte" la Redonde
"Eco-gîte" la Redonde

Een natuurvriendelijk verblijf in het kloppend hart van Frankrijk

Als u de natuur en het erfgoed van uw vakantieplek beschermt, draagt u bij aan de duurzame ontwikkeling ervan. Daarom moeten de verblijven die oog hebben voor een kwaliteitsvol en zuiver milieu in een oogwenk te vinden zijn: de Nattitude-verblijven voldoen aan deze eis!
In het departement openen dienstverleners die betrokken zijn bij een duurzame en interactieve aanpak hun deuren voor u.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums