.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
De Gorges de l’Allier met de trein
De Gorges de l’Allier met de trein

De Haute-Loire, het groene zuiden van de Auvergne

Een unieke en verbazingwekkende vakantiebestemming!

De Haute-Loire biedt prachtige beschermde landschappen in het middengebergte. Wat een indrukwekkende contrasten tussen de uitgestrektheid van de groene vulkanische vlaktes, de jonge Loire tussen zijn bron bij Mont-Gerbier-le-Jonc en de Allier en waar nog steeds de Atlantische zalm zwemt!

Le Puy-en-Velay
Le Puy-en-Velay

Een wandeling doorheen dorpen en steden

Typische dorpjes, grote godsdienstige heiligdommen, kleine Romaanse kapelletjes die door de eeuwen heen gebouwd zijn, eerste kastelen aan de Loire, vulkanische bezienswaardigheden... het zuiden van de Auvergne verbergt vele schatten.

En niet te vergeten de verbazingwekkende site van Puy-en Velay, die vaak andere "Mont St-Michel" genoemd wordt en hèt vertrekpunt is van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De stad is gehuld in een groen kader, waar water en vuur natuurlijke decors hebben geschapen.

 

Zoveel manieren om te ontdekken

Ook op het gebied van activiteiten in de natuur heeft de Haute-Loire al lang zijn plaats gevonden! Helder, doorzichtig water, soms wild en altijd bijzonder levendig ! Men kan er vele activiteiten uitoefefen : zwemmen, wildwatersporten, vissen,…

 

Beklim de Lisieux
Beklim de Lisieux

De Haute-Loire biedt een uniek netwerk van grote en kleine wandeltochten. Tochten te voet of per ATB fiets langs de afgezette routes blijven in elk seizoen een speciaal moment.  En de topografie van het zuiden van de Auvergne leent zich bijzonder goed voor fietstochten.

 

Festivals en evenementen

De natuurlijke omgeving vormt een verrassend decor voor vele feesten en festivals, van speciaal  tot bekendzoals : het countryfestival van Craponne, het uitzonderlijke muziekfestival van La Chaise-Dieu, de bijzondere reis in de geschiedenis van de Fêtes Renaissance du Roi de l'Oiseau du Puy-en-Velay...

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums