.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De elektrische fiets in de Auvergne!

De Auvergne is een prachtige fietsregio waar bezoekers een waaier aan colletjes, berghellingen en afdalingen vinden die tot nu toe alleen bedwongen konden worden door sportfietsers.

De Elecktrische in Auvergne es super en overal!

Met de elektrische ATB’s en fietsen kan iedereen de heuvels en hellingen beklimmen, ook wie niet sportief is. Bijvoorbeeld de vulkanen van de keten van de Puys, de bergen van de Cantal, het massief van de Sancy, de klim naar Salers of naar het kasteel van Murol, of een rondje om de meren van de Auvergne.

 

De elektrische fiets in de Auvergne
De elektrische fiets in de Auvergne

Waar vindt je elektrische fietsen in de Auvergne?

C.vélo. In Clermont-Ferrand biedt een nieuwe service: de verhuur van deelfietsen. Ze zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar, om de stad al fietsend te ontdekken. Er zijn 220 fietsen te huur, verspreid over tien afhaalpunten.

In het kantoor van C-Vélo kan je ook fietsen huren voor een lange periode, onder andere elektrische vouwfietsen van Michelin! (€ 10 per dag).

 

Gîte Archipel Volcans, gelegen aan de voet van de Puy de Dôme in het dorp Laschamps.

 

In Saint-Nectaire, Vulcabike om de Sancy zorgenvrij te kunnen ontdekken ! Vanaf het Casino van Saint-Nectaire, stapt u op uw elektrische mountain bike en gaat u op ontdekkingsreis door de Sancy! (formule 3 uur verhuur voor 29€). Het kasteel van Murol, de route om het meer van Chambon, de kunstwerken van Land Art…worden u op deze manier in alle rust aangeboden. Thierry, als enthousiaste fietser, kan u zijn regio laten ontdekken en zal u vele goede tips geven om paden te nemen met de mooiste panorama’s!

 

10 e-fietsen verplaatsbare overal in de Auvergne, met Patrice Parlange : www.ebike-auvergne.fr

 

Service Culture Rent - Om een product eerst uit te proberen alvorens hem te kopen of om een weekendje met het gezin erop uit te trekken om nieuwe landschappen te ontdekken kan je bij Culture Vélo in Cournon fietsen, ATB’s en elektrische fietsen huren. Informatie en reservering

 

Bezoek in de Cantal het Maronne-dal en het middeleeuwse stadje Salers, vanaf de Grand Gîte “Moments Nature”  in Saint Eulalie. Of je nu wel of niet in de gîte verblijft, iedereen kan hier elektrische fietsen huren. Je kunt kiezen uit meerdere (lus)routes van verschillende afstanden en gevarieerde moeilijkheidsgraad voor een halve of een hele dag, met één of twee accu’s.

 

De pôle vélo à Ydes in de Cantal, biedt ook fietsen aan, met of zonder elektrische hulp, om de hoogvlakten van de Artense te bezoeken!


Aan de oevers van de rivier Allier
Aan de oevers van de rivier Allier

Les Roulottes de la Grande Serve - Kom op de hoge toppen van de ruige Montagne Bourbonnaise, met uitzicht op het Besbre-dal en de  bergen van de Madeleine, de elektrische ATB’s uitproberen.

 

De Office de Tourisme (VVV) van Vichy biedt in partnerschap met Décathlon elektrische fietsen te huur aan voor een tocht door de thermale parken, rond het meer of langs de panoramische oevers van de Allier.

 

Net ver van Vichy Varennes-sur-Allier, worden eveneens drie circuits aangeboden, die door de regio van Varennes-Forterre lopen.

 

Ten noorden van de Allier kan je fietsen, tandems, quadricycles en elektrische fietsen huren in La forêt de Tronçais, één van de mooiste eikenbossen van Europa, met meren, kastelen en magische fonteinen.

 

Univers Cycle in Issoire

In de Cantal, Puy Mary - Lioran

In Apchat "Montez à Bord"

 ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums