.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Le Puy-linzen, de kaviaar van de armen in de Auvergne
Le Puy-linzen, de kaviaar van de armen in de Auvergne

De culinaire producten van de Auvergne

De Auvergne is een regio met karakter en is bijzonder rijk aan specialiteiten die door alle lekkerbekken op prijs gesteld worden. De plaatselijk geproduceerde vleeswaren, wijnen en kazen worden op tafel gebracht in tal van eenvoudige en authentieke smaken.

De AOP-kazen van de Auvergne
De AOP-kazen van de Auvergne

Gastronomische kazen

De Auvergne alleen herbergt 26 % van de Franse kazen met een kwaliteitslabel (BOB-norm; BOB = beschermde oorsprongsbenaming). De bekendste zijn cantal, Salers, Fourme d’Ambert, bleu d’Auvergne en Saint Nectaire. Ook vandaag nog worden deze kazen met het grootste respect voor de traditionele knowhow gemaakt.

 

Een kleine maar krachtige groente

De groene linze van Le Puy-en-Velay, een zuiver plaatselijk product, is een groente met tal van mogelijkheden. Deze droge groente verrast door zijn unieke smaak, die zich zowel voor de traditionele keuken van de Auvergne als voor de verfijnde kunstwerken van de grote chef-koks leent. De groene linze is ook een essentieel ingrediënt van de "petit salé" (vers pekelvlees), naast worsten en spareribs.

 

Rund en gerookt vlees

De berglucht is uitstekend geschikt voor het drogen van de ingezouten voedingswaren en de vleeswaren van de Auvergne hebben daar profijt van getrokken! Ze worden bereid door het vlees met plaatselijke vruchten te combineren: hazelnoten, blauwe bosbessen, kastanjes… Een heleboel authentieke smaken.

 

Een keuze aan lokale dranken

Wijnliefhebbers zullen met plezier kennismaken met de Saint Pourçain (kwaliteitslabel BOB) en de Côtes d’Auvergne, met hun 5 wijnsoorten: Châteaugay, Chanturgue, Pinot, Boudes en Madargue.


Alcoholische dranken uit de Auvergne – drink met mate!
Alcoholische dranken uit de Auvergne – drink ...
In de Auvergne worden likeuren en aperitieven vaak op basis van wilde planten gemaakt, zoals de gentiaan, een grote gele bloem uit hoge weilanden, die er een topingrediënt van is. IJzerkruid ("verveine" in het Frans) geeft zijn naam aan de beroemde Verveine du Velay, waarin nog meer dan 30 andere planten verwerkt zijn.

 

Wilt u excessen vermijden, onthoud dan dat de mineraalwaters ook tot de grote rijkdommen van de Auvergne behoren. Of u nu liever water zonder koolzuur of spuitwater hebt, uw lievelingswater bevindt zich ongetwijfeld onder de 109 geïnventariseerde "cru's".

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums