.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Auvergne in gezinsverband met Gilles Terrier

Gilles Terrier, begeleider van ontdekkingskampen, vertelt ons over dit uitgestrekte speelterrein dat de Auvergne is, waar aan sport doen en op ontdekking uitgaan naar het culturele erfgoed hand in hand gaan.

Gilles Terrier - Begeleider van ontdekkingskampen
Gilles Terrier - Begeleider van ontdekkingskampen

Sportactiviteiten en pedagogische activiteiten

"De Auvergne is een echte speelzaal voor kinderen, in de grootse natuur. Het is mogelijk om zowel sportactiviteiten te beoefenen als op ontdekking uit te gaan naar het natuurlijke erfgoed. De waaier van aangeboden activiteiten is grenzeloos! De verscheidenheid van de reliëfvormen en de klimaten maakt een waaier van recreatieve activiteiten mogelijk die zeer zeldzaam is in Frankrijk: tochten, boomklimmen, pelsjagerskampen, bergbeklimmen, rafting, kanovaren, boogschieten, ..."

 

Een overvloedige natuur

"De Auvergne wordt gekenmerkt door de diversiteit van haar landschappen: meren, watervallen, bergen en natuurlijk vulkanen... te voet, per fiets of met sneeuwschoenen, u doet de ene ontdekking na de andere!
Daarbij bieden de regionale natuurparken de mogelijkheid om zowel aan sport te doen als op ontdekking uit te gaan naar de plantengroei. Om de allerkleinsten te verrassen, kunt u voorstellen om een bevroren meer over te steken, zoals het Lac de Guéry. Ons middelgebergte dat als decor fungeert, laat zich elk seizoen van een andere kant zien. Daardoor is het mogelijk om specifieke activiteiten voor elke periode van het jaar aan te bieden.
In de winter maken tochten met sneeuwschoenen het mogelijk om een fantastisch en ongerept universum te ontdekken. Voor de zomer raad ik u aan om met de mountainbike op ontdekking uit te gaan naar de Chaîne des Puys (vulkanisch gebied). Zo maakt u op een ludieke manier kennis met de vulkanen van de Auvergne."

 

Gezinsvakantie in de Auvergne
Gezinsvakantie in de Auvergne

Een rijk cultureel erfgoed dat binnen ieders bereik ligt

"Vulcania blijft een onvermijdelijke plaats voor vakanties met kinderen. De vulkaan Lemptégy, een bovengrondse vulkaan, wordt ook zeer gewaardeerd.
De ontdekking van Les Mystères de Farges, in St Nectaire, is een andere grote klassieker. En dan zijn er natuurlijk ook nog de kazen met het kwaliteitslabel BOB (afkorting van beschermde oorsprongsbenaming) van de Auvergne."
Uit ervaring weet ik dat de afdaling van de vulkanen van de Auvergne met de mountainbike een unieke ervaring is die bijzonder op prijs gesteld wordt door kinderen!"

 

Gilles Terrier

Begeleider van ontdekkingskampen


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums