.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Allier kloof

De rivier de Allier heeft zijn bron in de bergen van de Cevennen, bij de Moure de la Gardille op 1 503 meter hoogte. Hij verlaat al snel de Lozère om verder te stromen door de Haute-Loire, in het zuiden van de Auvergne. Het wilde water heeft een uitzonderlijke natuurlijke site gevormd tussen de basaltvlaktes van de "Velay Volcanique" et de granietvlakten van de Margeride: de Allier kloof.

De Gorges de l’Allier met de trein
De Gorges de l’Allier met de trein

Een rijke en wilde rivier

De Atlantische zalm komt nog voor in de Allier… Om dit onschatbare erfgoed te behouden vindt men int het gebied ook de grootste zalmkwekerij  van Europa: het Conservatoire National du Saumon Sauvage.

De rivier de Allier vormt een natuurlijke grens tussen het graniet van de Margeride en de basaltstromen van de "Velay Volcanique" en biedt zo spectaculaire en zeer gevarieerde landschappen. Er is veel unike flora en fauna. Het is dus geen toeval dat het Conservatoire Botanique National du Massif Central ervoor gekozen heeft om zich hier te vestigen.

 

Uitzichten en activiteiten in de Gorges de l’Allier

Met zijn vele Romaanse kerken, zijn zeldzame erfgoed van muurschilderingen, de karaktervolle dorpjes, de duizend jaar oude abdijen heeft de Haut-Allier het label "Streek van Kunst en Geschiedenis" verdiend.

Château de Chavaniac-Lafayette

Vindt u deze foto leuk ?

Château de Chavaniac-Lafayette

De Allier kloof is een paradijs voor actieve vakantiegangers en biedt een ideaal speelterrein voor avontuurlijke geesten en natuurliefhebbers: wandeltochten, fietstochten, ATB tochten, toeristische trein, rafting, kano, kajak, zwemmen,...

 

De Haut-Allier herbergt ook het geboortehuis van de beroemde Generaal Lafayette. Hij blijft voor het nageslacht de held van de Amerikaanse onafhankelijkheid, pionier van de vrijheid. Dankzij zijn uitzonderlijke strijd voor vrijheid en de mensenrechten heeft Lafayette een onuitwisbaar spoor nagelaten in de wereldgeschiedenis.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums