.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Allier, een gezinsbestemming

In de Allier bestaan er volop ideeën voor uitstapjes met het hele gezin en de kinderen  : niet te missen : het PAL, pretpark en dierentuin !
Het Pal is een uniek attractiepark dat deel uitmaakt van de best bezochte parken in Frankrijk. Het is zowel attractiepark (achtbanen, waterattracties, enz.) als dierenpark (500 dieren in semivrijheid, dierenshows, enz.) en is ideaal voor een dagje uit met het hele gezin.

Het PAL, 1e toeristische site in de Auvergne

Een uniek park! Het Pal in Dompierre-sur-Besbre, opgericht in 1973, is een attractiepark voor het gezin: In een uitzonderlijke natuurlijke omgeving van 35 hectare, in het hart van de Auvergne, meer dan 25 spectaculaire attracties en meer dan 500 dieren van 5 continenten verzamelen, die in semivrijheid leven in een nagebouwde natuurlijke omgeving en bovendien 3 onvergetelijke dierenshows biedt. Het attractiepark biedt twee activiteiten: attracties voor groot en klein (Train de la mine, Disque du Soleil, Cinéma Dynamik in 3D, de Rivière Canadienne, de paardenfokkerij van het PAL , het Escadrille du Désert, in de sporen van King Kong, heel veel sensatie langs de hellingen van de Twist in een door King Kong geheel verwoeste jungle, aan boord van draaiende wagentjes). Presentaties vn dieren (Aziatische olifanten, giraffen, leeuwen, tijgers, nijlpaarden, chimpansees, gibbons, beren, wolven, lycaons, struisvogels,...) worden gecombineerd met meerdere dierenshows (zeehonden, roofvogels en papegaaien) en 8 voermomenten van de dieren.

 

Paléopolis
Paléopolis

En voor het hele gezin

Bovendien vindt u in de Allier andere bijzonder interessante attracties: Paléopolis in Gannat, 1500 m2 museum, met een bijzonder interessant bezoek : meer dan drieënhalf miljard jaar evolutie in verschillende ruimtes die gewijd zijn aan de grote periodes. De Espace Wolframines in Echassières, vlak bij het prachtige bos van Les Colettes, waar iedereen de geheimen van mineralen kan leren. Een audiovisuele show over mineralen met indrukwekkende vormen en kleuren, gepresenteerd in de tentoonstellingsruimtes.
Préhistorama in Châtelperron, gevestigd op de oudheidkundige site  (Castelperronien) van Châtelperron, laat het leven zien van de mensen die in de feeëngrot leefden, 3 000 jaar geleden. Reconstructies in schrift, videosessies en tentoonstelling van vele voorwerpen laten deze tijd herleven.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums