.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Château de Sedaiges
Château de Sedaiges

Cultuur en kastelen in de Auvergne

Cultuur en kastelen zijn onlosmakelijk verbonden aan het culturele erfgoed van de Auvergne. Onder alle die schatten die de Auvergne kent is de romaanse kunst met 250 bouwwerken bijzonder goed vertegenwoordigd, wat het erfgoed van de Auvergne tot één van de rijkste in Europa maakt. De liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen aan de talrijke kastelen die in de middeleeuwen werden opgetrokken.

Saint-Saturnin
Saint-Saturnin

De route van de romaanse kerken

De cultuurgeschiedenis van de Auvergne is nauw verbonden De Auvergne telt ongeveer 250 religieuze bouwwerken die tussen de 11de en de 13de eeuw gebouwd zijn. Ze vormen een uitzonderlijk cultureel erfgoed dat gekenmerkt wordt door een grote zuiverheid en eenheid. De romaanse stijl van de Auvergne wordt met name duidelijk in vijf grote bouwwerken: de kerken Notre Dame du Port in Clermont-Ferrand, die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, Saint-Saturnin, Saint-Austremoine in Issoire, Notre Dame du Mont-Cornadore in Saint-Nectaire en Notre Dame d’Orcival.

 

Kerken en kastelen nabij Clermont-Ferrand

Ook buiten de omgeving van Clermont-Ferrand staan bouwwerken die belangrijk zijn voor de romaanse kunst in de Auvergne. In de Allier: de kerk van Châtel Montagne en de kerk van Saint Menoux, in de Cantal: Notre Dame des Miracles in Mauriac, Eglise Saint-Georges in Riom-es-Montagnes (kerken). Deze kerken zijn zeker de moeite waard.


Basilique Saint-Julien de Brioude
Basilique Saint-Julien de Brioude
Andere niet te missen pronkstukken: de Basilique Saint-Julien in Brioude, een basiliek die in 2009 prachtig gerestaureerd werd, en de Cathédrale Notre Dame (een kathedraal die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat) in Le Puy-en-Velay, het beroemde vertrekpunt van de Via Podiensis die naar Santiago de Compostella leidt. Even halt houden in Le Puy-en-Velay in de Haute-Loire, een stad die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, is voldoende om u in de plaats te stellen van de pelgrims die zich op weg naar Santiago de Compostella begeven. In Vichy in de Allier, een stad die wereldwijd bekend is als kuuroord, werd Napoleon III overweldigd door de charmes van de stad. Hij liet er een operagebouw, hotels en luxueuze villa's bouwen.

 

Château de Hauterive
Château de Hauterive

Culturele route langs kastelen in de Auvergne

De Auvergne, dat in het hart van Europa ligt, is de streek van de (meestal bewoonde) kastelen die stuk voor stuk levende getuigen zijn van het historische patrimonium, het kunstpatrimonium en het architecturale patrimonium van de regio.

Met een bezoek leert u de geschiedenis van de Auvergne en de geschiedenis in het algemeen beter kennen; ze worden ook gebruikt voor speciale dagen, tentoonstellingen, concerten, voorstellingen en recepties, en ook voor logies met ontbijt.

 

Veel plezier op de route van de kastelen van de Auvergne!

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums