.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Bezoek de bottelarij van Volvic en het informatiecentrum

De bron van dit beroemde, door lagen lavasteen gefilterde mineraalwater ligt in het Volvic Impluvium, in het hart van de vulkanen van de Chaîne des Puys. Dit natuurreservaat leent zich voor wandelingen en zomeractiviteiten voor het hele gezin. U komt meer te weten over het water van Volvic in het informatiecentrum en tijdens een bezoek aan de bottelarij.

Chaîne des Puys
Chaîne des Puys

Het bronnenpark van Volvic verkennen

Het natuurreservaat Volvic Impluvium, waar dit gezonde water zijn oorsprong vindt, is het hele jaar open. Speciale leerpaden voor kinderen, trimbanen, wandelpaden voor vier verschillende niveaus, voor ieder wat wils. Haal een plattegrond bij het informatiecentrum of check de tijden van de rondleidingen met uitleg en andere activiteiten (ritten in paardenkar, wichelroede lopen, schatzoeken, ...) op de website.

 

Ontdek de geheimen van Volvic

Het informatiecentrum ontvangt jaarlijks tussen april en november meer dan 80.000 bezoekers. Het centrum heeft een expositieruimte, een theater en een proefzaal. Alles over het vulkanische filteren van het water, de betrokkenheid van Volvic in milieuzaken en het belang van hydratatie komt er aan de orde. Het bezoek eindigt met proeven van nieuwe producten.

 

Daarna bezoekt u de bottelarij van Chancet en om alle stappen van het bottelen van Volvic-water te ontdekken. De bron ligt 90 meter onder de grond. Het water is meer dan vijf jaar gefilterd voordat het naar de bottelarij gepompt wordt. Het is nooit in contact geweest met de openlucht voordat u de fles opent!

 

Espace Info Volvic

Vindt u deze foto leuk ?

Espace Info Volvic

Nuttige info

Het informatiecentrum is dagelijks open van april tot november. Rondleidingen in de bottelarij in juli en augustus van maandag tot en met vrijdag, en op sommige data in april, mei, juni en september. Meer info op de website.

Reserveer voor een bezoek 2 à 3 dagen van tevoren.

Gratis toegang tot beide plaatsen


Meer informatie

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums